Beyin tümörlerinde yenilikçi nano tedavi modeli projesine TÜBİTAK 1001 desteği

6 Temmuz, 2021 - 14:45 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
TÜBİTAK tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2021 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.
 
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenlerinin ilk dönem için gönderdiği 1 proje değerlendirme sonuçlarından başarı ile geçerek desteklenmeye hak kazandı. BUÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Berrin Tunca’nın projesi kabul edildi.
 
KALABALIK BİLİMSEL KADRO
 
BUÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Berrin Tunca’nın yürütücülüğünde, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı doktora öğrencisi Melis Mutlu ve yüksek lisans öğrencisi Çağla Tekin, İnegöl MYO öğretim görevlisi Dr. Seçil Aksoy, Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Anabilim Dalı öğretim üyesi Doc. Dr. Gülçin Tezcan, Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Prof. Dr. Ahmet Bekar, Prof. Dr. Hasan Kocaeli, Doç. Dr. Mevlüt Özgür Taşkapılıoğlu, Dr. Öğr. Gör. Pınar Eser Ocak, Cerrahi Tıp Bilimleri Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bahattin Hakyemez, Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tülin Alkan ve Araş. Gör. Dr. Binnur Aydın, Temel Tıp Bilimleri Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şahsine Tolunay, Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Araş. Gör. Fatma Nur Parın ve doktora öğrencisi Büşra Bulut, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Gürler Akpınar’ın araştırmacı olduğu “Glioblastoma Tedavisinde Kombin İlaç Yüklü Katmanlı Nanolif Yüzeylerin Tasarımı ve Kullanılabilirliğinin Analizi” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 
Kabul edilen proje ile beyin tümörlerinde cerrahi sonrası kalan hücrelerin üzerine uygulanarak nüksü engelleyebilecek bir ürün geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu hedef doğrultusunda, etken madde yüklü katmanlı hibrit nanoliflerin düzenli salım yapmasının sağlanması, etkili molekül yüklü katmanlı hibrit nanolifin, tümörün agresifliğini baskılama üzerine etkisinin genetik, epigenetik ve protein seviyelerinde açıklanabilmesi ve bu ürünün in-vivo kullanılabilirliğinin gösterilebilmesi için çalışmalar yürütülüyor.
 
BEYİN TÜMÖRÜ TEDAVİSİNDE EKONOMİK YÖNTEM HEDEFİ
 
Planlanan projenin başarı ile tamamlanabilmesi sonucunda, beyin tümör tedavisinde daha etkin, yan etkileri daha az ve daha ekonomik tedavi protokollerine destek verebilecek bir nano-ürün geliştirilmesine katkı sağlanabilecek. Böylelikle ürünün beyin tümörleri tedavisinde nüksü engellemede kullanılabilecek ekonomik bir tedavi modeli olabileceği öngörülüyor.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya