Haberler

Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ev sahipliğinde, Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği ile Uludağ Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı iş birliğiyle düzenlenen Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu büyük bir katılımla gerçekleşti.

Alanında dünya çapında tanınmış isimler olan Prof. Dr. Christoph U. Correll ve Prof. Dr. Robert Findling gibi duayen hocaların yanı sıra, ülkemizin önde gelen akademisyenlerinin de yer aldığı bu prestijli sempozyum, çocuk ve ergen psikiyatrisine dair en güncel bilgi ve yaklaşımların paylaşıldığı zengin bir program sundu.

300’ün üzerinde çocuk ve ergen psikiyatristinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, katılımcıların büyük ilgisini çekti. Bilimsel oturumlar, panel tartışmaları ve vaka paylaşımlarıyla dolu dolu geçen programda, pediatrik psikofarmakolojinin güncel gelişmeleri ve klinik pratiğe yansımaları detaylı bir şekilde ele alındı. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde akademik paylaşımlar için önemli bir platform oluşturan sempozyum, katılımcılara mesleki anlamda değerli bir deneyim sundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin bu önemli bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapması, üniversitemizin sağlık alanındaki öncülüğünü ve bilimsel katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.