Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Nilüfer Belediyesi arasında hayata geçirilen protokol sayesinde tıp fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’ni çok amaçlı bir şekilde kullanabilecek.
Nilüfer Belediyesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yeni bir iş birliği protokolüne imza attı. Protokol sayesinde BUÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, BUÜ Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğrenim gören yüksek lisans, doktora öğrencileri ve öğretim üyeleri, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’ni eğitim, bilimsel araştırma ve yayın amacıyla kullanabilecek. Ayrıca tıp ve sağlık alanlarında araştırma ve eğitim etkinlikleri yapılarak toplumsal ve akademik alanda iş birliği de gerçekleşecek. Konuyla ilgili iş birliği protokolü Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde imzalandı.
Protokol törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Züleyha Alper, Prof. Dr Erdal Eren, Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Civaner, Sağlık Müzesi Proje Yöneticisi ve Küratörü Dr. Ceyhun İrgil ile müze yetkilileri katıldı. Protokolü, Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi imzaladı.
YAŞAYAN BİR MÜZE HALİNE GELECEK
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ortak akılla üretmenin önemini vurgulayarak BUÜ’nün buradaki konumuna işaret etti. BUÜ’nün akıl ve deneyiminin çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Şadi Özdemir, iş birliklerini arttırmak istediklerini aktardı. İki kurum arasındaki iletişimin kuvvetli olduğunu söyleyen Başkan Şadi Özdemir, gençlere yönelik pek çok hizmet verdiklerini belirterek burada da verecekleri katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İş birliği ile müzenin yaşayan bir mekan olacağını da aktaran Başkan Şadi Özdemir, “Güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Kurtuluş Savaşı Müzesi için çalışıyoruz. Yakın zamanda inşaat ve çevre düzeninin bitmesini planlıyoruz” dedi.
GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMALAR YAPILACAK
BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ise Bursa’nın Bizans ve Osmanlı dönemlerinden bu yana sağlık ve tıp alanında önemli merkezlerden biri olduğunu hatırlattı. Yapılan işbirliğinden sağlanacak akademik kazanımları da dile getiren Çiftçi, geniş çaplı tıp ve sağlık tarihi araştırmalarının burada yapılabileceğini kaydetti. Nilüfer Belediyesi ile farklı konularda protokoller imzaladıklarını da hatırlatan Çiftçi, böyle bir işbirliğinin akademik paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Tıp Fakültesi’nin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin burada eğitim almasını çok arzu ettiklerini belirterek, eğitime yapılan her katkının gelecek için bir umut olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ilk göz ve optik müzesini hizmete almak için hazırlıklarını tamamladıklarını açıklayan Dr. Ceyhun İrgil ise birkaç ay içinde burada açılış yapacaklarını sözlerine ekledi.