Haberler

Tıp Eğitimi Sürecinde Delici Kesici Alet Yaralanmalarının Önlenmesine Yönelik Afiş Yarışması Sonuçlandı

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen ve 30-31 Mayıs tarihleri arasında USİM’de gerçekleşen çalıştaya Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler grafik tasarımı programı ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı. Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Züleyha Alper, Prof. Dr. Alis Özçakır, Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Sezin Türk Kaya, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Erhan Mutlugün, Öğr. Gör. Gültekin Erdal ve Öğr. Gör. Alper Çetin çalıştay yürütücüleri olarak görev aldılar. Çalıştay sonunda katılımcı grupların yaptıkları tasarımların değerlendirildiği bir yarışma gerçekleşti. Yarışmanın jüri üyeleri Prof. Dr. Züleyha Alper, Prof. Dr. Alis Özçakır, Prof. Sezin Türk Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Sezer Erer Kafa, Öğr. Gör. Dr. Erhan Mutlugün, Öğr. Gör. Gültekin Erda, Öğr. Gör. Alper Çetin’den oluştu.

Çalıştayda 10 tane gurup oluşturuldu. Her gurupta Tıp Fakültesi öğrencileri ve Grafik Tasarımı Programı öğrencileri ortak çalışmalar yürüttüler.

31.05.2024 Cuma günü USİM binasında yapılan BUÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Sürecinde Delici Kesici Alet Yaralanmalarının Önlenmesine Yönelik Afiş Yarışması değerlendirme sonucuna göre üç derece ve üç mansiyon ödülü verilmiştir. Değerlendirme sonuçlarına göre ikincilik ödülüne iki tasarım birden layık görülmüştür.