Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

2 Temmuz, 2024 - 18:34 -- selim

BUÜ Tıp Fakültesi 49. Dönem Mezunlarını verdi. Prof. Dr. Ahmet URSAVAŞ danışmanlığında Dr. Merve HIDIR, Dr. Şeyma KILIÇARSLAN, Dr. Semih ARAZİCİ, Dr. Berfin ŞİMŞEK, Dr. Sidar KAÇMAZ ve Dönem Temsilcisi Dr. Denizhan Talay TİBUK’tan oluşan 49. Dönem Mezuniyet Kurulu ve Dekanlık tarafından organize edilen tören Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun YILMAZ, Vali Yardımcısı Sn. Hamdi BOLAT, Rektör yardımcıları Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU, Prof. Dr. Zekeriya ARI,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Mehmet Emin DİREKÇİ, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kadir BİNBAŞ, akademisyenler, Tıp Fakültesi idari personeli, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Stj. Dr. Derya ÇAĞLAYAN ve Stj. Umut DEMİR’in sunuculuğunu üstlendiği tören, kuruculuğunu 49. Dönem mezunlarından Dr. Berkan KARA ve Dr. Eralp HACIZADE’nin yaptığı Tıbbiyeli Müzisyenler Topluluğu’nun konseri ile başladı.

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda COŞKUN törende yaptığı konuşmasında “Sevgili mezunlar, unutmayın ki mezuniyet, bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Sizler, hayat boyu öğrenmeye devam edecek, her gün yeni bilgiler ve deneyimler kazanacaksınız. Mesleğinizdeki başarılarınızla, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin adını gururla taşıyacağınıza ve insanlığa değerli hizmetlerde bulunacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun YILMAZ konuşmasında tıp fakültesi öğretim üyelerine ve mezunlarımızın ailelerine teşekkür ederek, öğrencilere “Memleket te memleket diye bir derdiniz olsun, o dert zaten insanlığın da derdi olarak sizin hizmete koşacaktır. Bundan sonraki ömrünüzde gerek akademisyen olarak gerek sağlık ordusunun neferleri olarak başarılarınızın devamını diliyorum ve memlekete ve insanlığa büyük hizmetler vermenizi niyaz ediyorum ve bu noktada da güçlü bir fakültenin mezunları olduğunuz için güçlü bir umuda sahip olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Tabip Odası Başkanı Kadir BİNBAŞ ve UTFAM adına Dr. Hasan BUDAK dereceye giren dönem birincisi Dr. Elif BAYRAM, dönem ikincisi Dr. Sude KARABULUT ve dönem üçüncüsü Dr. Merve ÇARIKÇI’ya hediyelerini takdim ettikten sonra 49. Dönem Birincisi Dr. Elif BAYRAM Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda COŞKUN  ile birlikte yaş kütüğüne plaket çaktı. Dr. Elif BAYRAM yaptığı konuşmada “Önce zarar verme” diyerek çıktığımız yolculuğumuz intörnlüğümüzün başında “önce zarar görme”ye evrildi. Giderek değersizleştirildiğimiz ülkemizde tek arzumuz yüce vatanımızın dört köşesine sağlık hizmetini korkmadan cesurca taşıyabilmek.. Uykusuz kalmaktan, yorulmaktan, aç kalmaktan saatlerce ameliyat yapıp gün ışığı görememekten asla gocunmuyoruz, gocunduğumuz tek şey uğruna savaş verdiklerimiz tarafından zarara uğratılmak. Umarım 49. Dönem olarak hastalarımız tarafından anlaşıldığımız,  şiddetin her türlüsünden uzakta güzel bir meslek hayatımız olur. Kalbimin bir parçasını da burada bırakıyorum. 49. Dönem olarak buradan ülkemizin en kıymetlileri olarak mezun oluyoruz, iyi ki hekimim iyi ki Uludağ’lıyım dediğimiz çok güzel bir meslek hayatı bizim olsun.“ dedi.

Tören, mezun öğrencilerin anı belgelerini almaları ve kep fırlatmalarının ardından sona erdi.