BUÜ Açılış Haftası Etkinlikleri

21 Eylül, 2021 - 15:13 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi açılış haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, tıp ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin katılımı, öğretim üyelerinin, görevlilerinin, personelinin ve mezunlarının destekleriyle gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşması: Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melda Payaslıoğlu
 

Spor Oyunları

14-15-16 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen Futbol, Basketbol, Voleybol ve Masa Tenisi turnuvalarına yaklaşık 210 öğrenci katıldı. Yedi Futbol takımının yarıştığı turnuvada final dönem-6 ile dönem-1 arasında yaşandı. Dönem-6’ların tecrübesi, dönem-1’lerin gençliğine üstün geldi ve intörn doktorlarımız birinci oldu. Futbol turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen rektörlüğe bağlı Beden Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Bilal Çelebi ve Spor Bilimleri Fakültesi dönem-2 öğrencisi Faruk Uyaroğlu’na teşekkür ederiz. 
Sekiz Basketbol takımının yarıştığı turnuvada final tıp fakültesi dönem-2 ve dönem-3’ler arasında gerçekleşti. Kıran kırana geçen maçta dönem-3 şampiyonluğu elde etti. Basketbol turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen rektörlüğe bağlı Beden Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Sedat Sılacı ve tıp fakültemiz dönem-3 öğrencisi Barin Güneş Öncü’ye teşekkür ederiz. 
 
Dokuz Voleybol takımının katıldığı turnuvada dönem-5, dönem-4 ve dönem-3’lerin yarıştığı üçlü final serisinde dönem-5 takımı birinci olurken, dönem-4 takımı ikinci ve dönem-3 takımı da üçüncü oldu. Voleybol turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen rektörlüğe bağlı Beden Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Sezai Özgen’e teşekkür ederiz. 
 
Otuz iki öğrencimizin katıldığı Masa Tenisi turnuvasında final maçı dönem-6 öğrencisi Ufuk Caniklioğlu ile dönem-3 öğrencisi Omid Farzad arasında oynandı. Omid Farzad şampiyon olurken, Ufuk Caniklioğlu ikinci ve dönem-2 öğrencisi Enes Yazgı üçüncü oldu. Masa Tenisi turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen dönem-6 öğrencimiz İnt. Dr. Ufuk Caniklioğlu’na teşekkür ederiz. 
 
Spor oyunlarının düzenlenmesinde desteklerinden dolayı rektörlüğe bağlı Beden Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenay Şahin’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Müdürü Tuncer Topsaç ve personeline ve turnuvaya teknik desteğinden dolayı rektörlüğe bağlı Beden Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Sedat Sılacı’ya çok teşekkür ederiz.
 
 

Söyleşiler

Dönem-1/2-3 amfilerinde 14-15-16 Eylül 2021 tarihlerinde öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirildi. Bir buçuk yıllık pandemi döneminde okuluna gelemeyen, arkadaşları ve hocaları ile uzaktan iletişim kurmak zorunda kalan öğrencilerimize, dersleri başlamadan birbirleriyle hasret giderebilecekleri, konuşabilecekleri, fikirlerini ve duygularını paylaşacakları bir ortam sunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere farklı dönemlerden 200’ün üzerinde öğrenci katıldı. Melda Payaslıoğlu’nun “Eğitim”, Züleyha Alper’in “Sanat”, Esma Gür’ün “Hobiler”, Emel Yılmaz’ın “Geziler”, Emre Sarandöl’ün “Hekimlik Aşkı”, İlker Mustafa Kafa’nın “Bilim”, Sezer Erer Kafa’nın “Hayvan Sevgisi”, Okan Aydın’ın “Diğerkâmlık” ve Engin Sağdilek’in “Spor” üzerine başlattığı söyleşiler, öğrencilerimizin düşünce ve duygularını dile getirdiği sohbetlere dönüştü. 
 

Konserler

15 Eylül Çarşamba akşamı, saat 21.00’de amfi tiyatroda, yaklaşık 150 öğrencimizin katılımı ile, üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ozan Sâri ve öğrencileri Korcan Kurt, Adanur Tezel, Eylül Takunyacı ve Elif Çalışan açılış konseri verdiler. Resmi olarak Sakarya Meydan Muhaberesinin bitiş tarihi olan 13 Eylül 1921’den 100 yıl sonra Sakarya Marşı ile başlayan konser Türk Müziğinin ve Klasik Batı Müziğinin güzel örnekleriyle devam etti. Bu konserin gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Görkem Çalgan’a teşekkür ederiz. 
17 Eylül Cuma akşamı yine saat 21.00’de amfi tiyatroda 200’ün üzerinde öğrencimizin katılımı ile açılış partisi gerçekleştirildi. DJ Selçuk Terkin’in performansıyla şenlenen gecede öğrencilerimiz müziğin ve beraber olabilmenin keyfini çıkardı. 
Konserlerin düzenlenmesinde desteği olan SKS Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Mustafa Hacoğlu’na ve ses/ışık sistemlerinin kurulmasında görevli teknik ekibe ve güvenlik görevlilerine teşekkür ederiz.
 

Öğrenci-Mezun Buluşması ve Mezunlar Buluşması 1. Pilav Günü

 
17 Eylül Cuma günü saat 14.30’da dönem-1 amfisinde “Uludağ Tıp Mezunu Olmak” isimli panelde tıp fakültesi mezunlarımız ve öğrencilerimiz buluştu. Prof. Dr. Müfit Parlak ve Uzm. Dr. Rıza Eröksüz’ün moderatörlüğünü yaptığı panel Özel Medicana Hastanesinde çalışan Uludağ Tıp mezunu ve çalışanı hekimler ile gerçekleştirildi. 1979 Bursa Tıp Fakültesi Mezunu ve Özel Medicana Bursa Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Engin Bozkurt, 2001 Uludağ Tıp Fakültesi Mezunu Uzm. Dr. Ebru Onuker ve tıp fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Reşit Mıstık ile gerçekleştirilen panelde, panelistlerimiz tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Samimi bir ortamda, iç yolculuklarından çıkan yılların deneyimleri, mesleğe yeni adım atan öğrencilerimiz ile buluştu.
 
18 Eylül Cumartesi günü Özel Medicana Bursa Hastanesi sponsorluğunda geçekleştirilen “Mezunlar Buluşması 1. Pilav Günü” tıp fakültesi eğitim birimlerinin önünde yapıldı. Yaklaşık 30 mezun, 30 öğrencimiz ve tıp fakültemiz dekan ve dekan yardımcısının da katıldığı etkinlikte, mezunlarımız birbiri ile geçmiş günleri yad ederken, öğrencilerimiz onların hikayeleri ve önerileriyle bilgilendiler. Etli pilav ve ayranın tadı katılan herkesin damağında zevkle kaldı.
 
Öğrenci ve mezun buluşması etkinliklerinde emeği geçen emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Şimşek Cankur ve Özel Medicana Bursa Hastanesine teşekkür ederiz. 
 
 

Öğrenci Toplulukları Tanıtımı ve Aktiviteleri

Açılış haftası etkinlikleri kapsamında tıp fakültesi öğrenci topluluklarımız Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi ve Tıp Fakültesi Eğitim Birimlerinde açtıkları stantlarıyla tanıtımlarını yaptılar. Yaklaşık bir buçuk yıldır fakültemize gelemeyen öğrencilerimiz, hangi toplulukların olduğunu, neler yaptıklarını öğrenerek kendilerine yakın gelen topluluklarla bağlarını güçlendirdiler.
 
  • UBİAT (Bilimsel Araştırmalar Topluluğu), 
  • SEDT (Sağlık Etik Düşünce Topluluğu), 
  • SİHAT (Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu), 
  • TÖB (Tıp Öğrencileri Birliği), 
  • FTT (Fütüristik Tıp Topluluğu), 
  • AID (Uluslararası Doktorlar Derneği Topluluğu), 
  • UÜTFTE (Tıp Fakültesi Tiyatro Ekibi), 
  • RGT (Renkli Gülücükler Topluluğu) 
 
Topluluklarımıza çok teşekkür ederiz. 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya