“ÜNİVERSİTENİ KEŞFET YÖK SANAL FUARI 2020" BUGÜN BAŞLADI

6 Ağustos, 2020 - 16:16 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
YÖK tarafından bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için Kovid-19 salgını nedeniyle olası riskleri en aza indirgeyerek süreci kolaylaştırmak amacıyla, üniversitelerin ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020" adıyla ilk kez düzenlenecek olan sanal fuar bugün gerçekleştirilmeye başlandı.
 
4-7 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek sanal fuarla YÖK, salgın dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak öğrencilere tercih edeceği üniversite ve programın üniversitelerce dijital ortamda yakından tanıtılmasını hedefliyor.
 
YÖK'ün koordinesinde 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleştirilecek olan sanal fuarda yükseköğretim kurumları “canlı tanıtım etkinlikleri yapıp, öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşme" gerçekleştirebilecekler. Sanal fuara katılan üniversiteler ayrıca öğrencileri merak ettikleri hususlarda “canlı sohbet yoluyla da bilgilendirme" imkânı da bulacak.
 
Üniversite tercihi yapacak gençlere “yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların" anlatılmasının hedeflendiği sanal fuar'a https://sanalfuar.yok.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek.
 
İlk kez yükseköğretim kurumlarının dijital ortamda bir araya getirilerek bugün gerçekleştirilmeye başlayan “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"nin üniversite tercihi yapacak olan öğrenci ve velilerinin yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor.
 
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. A. Melda PAYASLIOĞLU, 7 Ağustos 2020'de saat 15:00-17:00 arasında YÖK Sanal Fuar Alanı  https://sanalfuar.yok.gov.tr/stand/140 adresinde  üniversite tercihi yapacak öğrencilerin sorularını cevaplandıracak.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya