Tıbbi Genetik Anabilim Dalı'na sözlü bildiri ödülü

3 Mart, 2020 - 09:01 -- selim
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı, V. Uluslararası Katılımlı  Erciyes Genetik Günleri’nde başarı ile temsil edildi. Bu kongrede B.U.Ü Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Translasyonel Tıp Anabilim Dalı’nın da dahil olduğu Yakın Doğu Universitesi Tıp Fakültesi Moleküler Tıp yürütücülüğünde yapılan  çalışma sözlü bildirilerde üçüncülük ödülü ile onurlandırıldı. Meme kanserlerin erken tanısında kullanılmak üzere geliştirilmis bir Yapay Zeka algoritması olan çalışmanın başlığı ‘Developing evidence based computerized diagnostic tools for breast cancer early prediction’ dır.

Ayrıca Translasyonel Tıp ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyelerini Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. İrfan Suat GÜNSEL bu ödül nedeni ile özel olarak tebrik etmiştir.