Nöroşirürji Anabilim Dalı üçüncü kez akredite edildi.

2 Ocak, 2020 - 10:56 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı, 2006 yılından itibaren üst üste akredite olmayı başaran Avrupa’nın en başarılı 18 nöroşürürji departmanları arasında yer aldı.
 
BUÜ Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı, Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği (The European Association of Neurosurgical Societies - EANS) ile Ortak İkamet Danışma ve Akreditasyon Komitesi (The Joint Residency Advisory and Accreditation Committee - JRAAC) tarafından üst üste üçüncü kez akredite edilme başarısı gösterdi. 2006 yılından bu yana kesintisiz olarak Avrupa standartlarında Nöroşirürji eğitimi veren BUÜ Nöroşirürji Anabilim Dalı, Avrupa'da bu belgeyi almaya hak kazanmış 18 nöroşirürji departmanından biri oldu.
 

5 YILLIK AKRETİDE

 
Son akreditasyon sürecini yürüten Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Yılmazlar, bölümün 5 yıllık süre için yeniden belgelendirildiğini söyledi. Yoğun bir dönem ve iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Selçuk Yılmazlar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, hastane yönetimi ve bölümde görev yapan tüm akademisyenlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

AKREDİTASYON SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

 
Prof. Dr. Selçuk Yılmazlar, akreditasyon sürecini şöyle anlattı; "Birleşik Asistan Danışma ve Akreditasyon Komitesi  (The Joint Residency Advisory and Accreditation Committee) (JRAAC)' nin  ana hedefi tüm-Avrupa akreditasyonu ve izleme organı olarak hareket ederek Avrupa'daki nöroşirürji eğitim programlarının kalitesini artırmaya çalışan bir organizasyondur ve The European Association of Neurosurgical Societies (EANS) ve  The European Union of Medical Specialists (UEMS)'in ortak bir komitesidir. JRAAC'ın çalışması, Avrupa Nöroşirürji Eğitim Şartında belirtilen ilkelere dayanmaktadır. Bir eğitim kurumu Nöroşirürji alanındaki asistan programlarının UEMS Eğitim Şartında belirtilen standartla uygun olduğunu kanıtlarsa, UEMS ve EANS tarafından Beyin Cerrahisi Eğitiminde Mükemmellik Merkezi olarak JRAAC akreditasyon sertifikası alır. Bursa Uludağ Nöroşirürji Anabilim Dalımızın JRAAC tarafından ilk olarak 26 Şubat 2006 tarihinde 5 yıllık bir süre için akredite edilmiş idi (JRAAC sertifikası 1) . Daha sonraki süreçte Nöroşirürji Anabilim dalımız JRAAC tarafından 26 Nisan 2014 tarihinde ikinci bir 5 yıllık süre için tekrar akredite edilmiştir. İkinci 5 yıllık dönem için EANS-Akreditasyon eğitim program yöneticisi  Prof. Dr. Selçuk Yılmazlar olmuştu. (JRAAC sertifikası 2). Yeni dönemde Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı 12 Kasım 2019 tarihinde EANS-JRAAC tarafından üçüncü kez ve 5 yıllık bir süre için tekrar AKREDİTE edildi. Şahsım da bu çalışmada program yöneticisi olarak görev aldım. (JRAAC sertifikası 3). Bölümümüz Avrupa da bu belgeyi almaya hak kazanmış 18 Nöroşirürji departmanından biridir (https://www.eans.org/page/jraac-units). Bölümümüz  2006 yılından bu yana kesintisiz Avrupa standartlarında Nöroşirürji eğitimi verme gayreti içindedir. Başarı bu inanca ve çabaya destek veren bölümümüz öğretim üyeleri ve yardımcılarına, araştırma görevlilerine, bizlere eğitim ortamı sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık ve Rektörlüğüne aittir."
 
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya