Uludağ Medikal Simülasyon Savaşları (USİM-Wars) Mart Ayı Elemeleri gerçekleştirildi

5 Mart, 2019 - 14:25 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında alanında Türkiye’de bir ilk olan Uludağ Medikal Simülasyon Savaşları (USİM-WARS) Mart ayı elemeleri 1-3 Mart 2019 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezinde (USİM) gerçekleştirildi. Yarışmaya Bursa Uludağ Üniversitesi (Tigers)’nin ev sahipliğinde; Acıbadem Üniversitesi (300 Acıbademli), Bahçeşehir Üniversitesi (Veritas), Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (Troia), Ege Üniversitesi (Periyodik Boyoz) ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Sevdaluk) Tıp Fakültelerinden üçer kişilik takımlardan oluşan toplam 18 öğrenci katıldı. Yarışmaya teknik destek Bertaş A.Ş. tarafından verildi.

USİM-WARS Mart ayı etkinlikleri kapsamında; ilk gün tıbbi bilgi ve beceri, takım çalışması ve kriz yönetimini içeren 6 farklı  eğitim modülünde simülasyon temelli eğitim alan öğrenciler, ikinci gün bu 6 alanda birbirleriyle yarıştılar. Yarışma sonucunda Acıbadem Üniversitesi (300 Acıbademli) , Bursa Uludağ Üniversitesi (Tigers)  ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (Troia) yarı finale katılma hakkını elde etti. Yarışmanın son günündeki yarı final etabında bu 3 takım, sanal gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı “Temel Yaşam Desteği” simülasyon modülünde, Temmuz ayındaki finale yükselebilmek için yarıştı. Bu yarışın sonunda Acıbadem Üniversitesi’ni temsilen katılan “300 Acıbademli” adlı takım finale kalma başarısını gösterdi.

19-21 Nisan’da 2. 17-19 Mayıs 2019’da da 3.elemeleri gerçekleştirilecek olan USİM-WARS, Temmuz’da yapılacak finalle sona erecektir.

Nisan ve Mayıs dönemi yarışmacı başvuruları http://usimwars.uludag.edu.tr adresinden yapılabilir.

Bahçeşehir Üniversitesi Takımı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı

Ege Üniversitesi Takımı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Takımı

Uludağ Üniversitesi Takımı

Şampiyon Acıbadem Üniversitesi

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya