UBİAT 20. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

12 Şubat, 2019 - 08:17 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğunun (UBİAT) 25. yılında düzenlediği 20.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başlıyor.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek olan 20.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, "Metabolik Sendrom Hastalıkları ve Obezite" konusu ile , 15 - 17 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Metabolik Sendrom Nedir?

Metabolik sendrom, ortak genetik ve çevresel ortamlarda gelişen, bel çevresi kalınlığı, yüksek tansiyon, kan yağlarında kalitatif ve kantitatif bozukluk, kan şekeri yüksekliği ile karakterize bir kardiyometabolik risk faktörleri demetidir.Metabolik sendrom bir çok ülkede erişkin populasyonun %20 ile %30’nu etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Epidemiyolojik çalışmalar Türk erişkinlerinde de metabolik sendrom sıklığının çok yüksek ve giderek artma eğiliminde olduğunu göstermektedir.Bu hastalıkların temelde tip 2 diabetus mellitusa yol açması ve ülkemizin OPEC 2017 sağlık verilerine göre tip 2 diabetus mellitusun en sık görülen ülkeler listesinde yer alması hepimizi alarma geçirmesi gereken bir sonuç olduğunun farkındayız.
 
Kongremizde özellikle 21. yüzyılın en önemli epidemik hastalıklarından olan, hızlı ilerleyen çağımızın getirdiği teknolojik gelişmelerle sedanter yaşama ilerleyişimizin bir sonucu olan obezite ile yakından ilgileneceğiz. ”Metabolik Sendrom Hastalıkları ve Obezite” konusunda daha önce hiç yapılmamış bir kongre yaparak; güncel yaklaşımlarla konuklarımızda yeni ufuklar açıp bilimsel doygunluğu sağlarken aynı zamanda 20. yılımızın getirdiği profesyonellik ve samimi ortamımız sayesinde medeniyet şehri ve tarih başkenti Bursa’da keyifli vakit geçirilmesini sağlamak temel amacımızdır.
 

Kongre Web Sitesi için tıklayınız.

Bilimsel Program için tıklayınız.

 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya