Tıp Fakültesi akademisyenlerinin projesine ‘Hayat Bulan Fikir’ desteği

19 Kasım, 2019 - 16:06 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi, Tıbbi Biyoloji, Gastroenteroloji ve Patoloji bölümü akademisyenleri tarafından hazırlanan proje, Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
 
HIV, Hepatit B ve C, NASH (nonalkolik steatohepatit), İnvaziv Fungal Enfeksiyonlar ve Hematolojik Maligniteler alanlarında hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik en iyi uygulamaların ve yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak bilimsel veya sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı amaçlayan Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Programı, desteklenmeye değer görülen projeleri açıkladı. Program kapsamında BUÜ Tıp Fakültesi akademisyenlerinin hazırladığı ‘Viral Kaynaklı hepatosellüler karsinom nedeniyle karaciğer nakli yapılan hastalarda gelişebilecek nüksü öngörmede moleküler tabanlı skorlama sistemi geliştirilmesi’ projesi desteklenmeye değer görüldü. Düzenlenen tören ile ödüllerini alan akademisyenler büyük bir mutluluk yaşadı.
 
BUÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi,  Tıbbi Biyoloji, Gastroenteroloji ve Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile Ataşehir Memorial Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yürütülen proje; moleküler parametrelerin, klinik, patolojik ve laboratuvar sonuçları ile birlikte değerlendirilmesiyle,  HBV ve HCV kaynaklı gelişen hepatosellüler kanser hastalarında karaciğer nakli sonrası nüks oluşumun öngörülmesinde kullanılabilecek bir skorlama sisteminin oluşturulması amaçlıyor.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya