Prof.Dr. Ergün ÇİL'den 2 kitap

4 Kasım, 2019 - 09:50 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Ergün ÇİL, Çocuklarda Bulgudan Tanıya Algoritmalar ve Çocuklarda Öykü Alma ve Fizik Muayene adlı 2 kitabının çıkışı dolayısıyla Dekan Yardımcısı Doç.Dr. A. Melda PAYASLIOĞLU tarafından kabul edildi. Ziyarette kitaplarını takdim eden Prof.Dr. Ergün ÇİLe,  Dekan Yardımcısı Doç.Dr. A. Melda PAYASLIOĞLU başarılarının devamını diledi. 
 
 
 “Çocuklarda Bulgudan Tanıya Algoritmalar”,  Prof. Dr. Ergün Çil’in editör, Prof. Dr. Özlem Mehtap Bostan’ın ve Doç. Dr. Erdal EREN'in editör yardımcılığını yaptığı ve bu konuda Türkiye’de çıkmış olan en kapsamlı, pratik, güncel ve yararlı “algoritma” kitabıdır. Çocuklarda sık görülen 146 bulgu ve belirtiye ait, içerdiği pratik algoritmalar sayesinde tanı koymayı çok hızlandırmakta ve kolaylaştırmaktadır.
 
Türkiye, Almanya ve Amerika’dan 114 yazarın katkılarıyla oluşturulan bu kitap en güncel bilgileri içermektedir. Bu nedenle çocuklarla ilgilenen her doktorun el altında bulundurması gereken kitapların başında gelmektedir. 
 
Karekodla eğitim verilen ilk ve tek tıp kitabı olan “Çocuklarda Öykü Alma ve Fizik Muayene” kitabı, Prof. Dr. Ergün Çil , Prof. Dr. Özlem Mehtap Bostan , Doç. Dr. Erdal Erenin editörlüğünü yaptığı ve bu konuda Türkiye’de çıkmış olan en kapsamlı, en fazla resim, şekil ve görsel içeren, bu nedenle de bize göre en eğitici ve en öğretici kitaptır. Fizik muayene ne kadar iyi anlatılırsa anlatılsın ancak bir dereceye kadar öğrenilebilir. Özellikle görerek tanısı konulan hastalıkları fotoğraf ve şekil olmadan öğrenmek mümkün değildir. Bu kitap, 710 fotoğraf ve şekil içermesi ile atlas özelliği de taşımaktadır. Muayene yöntemleri de anlatmaya ek olarak video ile görsel olarak gösterildiğinde en iyi öğrenilmektedir ve akılda kalmaktadır. Kalp ve solunum sesleri ise tam olarak tarif edilemez. Ancak dinleyerek iyi öğrenilebilir. İçerdiği 130’dan fazla video, 22 kalp ve solunum sesi ile bu alanda da tektir.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya