6. Diyabet Tedavisi Teknoloji Okulu Bursa’da yapıldı

24 Aralık, 2019 - 15:47 -- selim
Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı tarafınca düzenlenen 6. Diyabet Tedavisi Teknoloji Okulu 19-21 Aralık tarihlerinde Bursa’da yapıldı.

Ülkemizin çeşitli kliniklerinde çalışan 15 kursiyer (pediatri endokrinoloji asistanı veya yan dal uzmanı) 2,5 gün boyunca tip 1 diyabet tedavisinde teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniği’nden Prof. Dr. Damla Şimşek, Doç. Dr. Samim Özen, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniğinden Prof. Dr. Ömer Tarım, Doç. Dr. Erdal Eren ve Uzm. Diyetisyen Volkan Özkaya tip 1 diyabetin tedavisinde teknolojik gelişmeler konusunda dersler verdi.

Kursiyerler insülin pompası, sürekli kan şeker ölçüm cihazları konusunda temel bilgileri aldıktan sonra bu cihazların hastaya uygulanması konusunda pratik yapma fırsatı buldu. Ayrıca cihazların bilgisayar veri ve raporlarını okuma, karbonhidrat ve yağ sayımı konularında ayrıntılı bilgi aldı.