Viyana’da göz hekimlerinin akademik başarısı

28 Eylül, 2018 - 13:34 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen ve Avrupalı göz cerrahlarının katıldığı kongrelerde sunduğu bildirilerle büyük başarı elde etti. Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve ekibine geçen sene başarılı çalışmaları nedeniyle ödül olarak verilen ESCRS bursu, bu yıl Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç. Dr. Berna Akova Budak’ın içerisinde bulunduğu ekibin çalışmaları nedeniyle Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Oğuz Ulusoy’ a verildi. 
 
Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avrupa’nın en büyük göz kongreleri Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahlar Derneği (ESCRS), Avrupa Kornea Derneği (EuCornea), Avrupa Retina Uzmanları Derneği (Euretina) kongrelerine katılan Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berna Akova Budak ve Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Başkent Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Oğuz Ulusoy ve Eskişehir Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Merih Kıvanç’ın  ortak oldukları çalışmalar ilgi ile izlendi.
 
Viyana’da yapılan 3 kongreye 3 sözlü sunum ve 6 poster ile katılan akademisyenler, üniversitelerini başarıyla temsil etti.
 
Akademisyenlerin kongreye sundukları çalışmalar arasında özellikle “Erken ve normal doğan çocukların göz bulgularının karşılaştırılması”, ve ”Hiç açılmamış göz damlalarında mikrobiyal üreme” başlıklı çalışmaları dikkat topladı. “Ateşli silah ile meydana gelen göz yaralanması” adlı çalışma en yüksek bilimsel puanı alan çalışmalar arasında sunuma layık görüldü.
 
ESCRS BURSU
 
ESCRS tarafından bilimsel çalışmaların puanlanması ile en yüksek skorlara sahip bilimsel çalışmalara verilen bu burs aynı kişiye üst üste 2 sene verilmez iken; Doç. Dr. Berna Akova Budak, Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Oğuz Ulusoy ve Prof. Dr. Merih Kıvanç’ın akademik çalışmaları üst üste 2 sene ESCRS tarafından ödüllendirilmiş oldu. Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve ekibine geçen sene başarılı çalışmaları nedeniyle ödül olarak verilen  ESCRS bursu, bu yıl Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç. Dr. Berna Akova Budak’ın içerisinde bulunduğu ekibin çalışmaları nedeniyle  Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Oğuz Ulusoy’ a verildi. 
 
 
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya