"Uyum Haftası” programı ile eğitime başlandı

3 Ekim, 2018 - 00:00 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak Dönem-I’e başlayan öğrenciler, 24-28 Eylül tarihleri arasındaki “Uyum Haftası” programı ile eğitimlerine başladılar. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından beri bir hafta süren oryantasyon programı, öğrencileri Bursa’ya, üniversite yaşamlarına, Uludağ Üniversitesine ve Tıp Fakültesine hazırlayan çeşitli ders ve etkinliklerden oluşuyor. 
 
24 Eylül Pazartesi günü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ında katılımıyla açılış töreni yapıldı. Törende fakültemize derece ile giren ve dönemlerini derece ile geçen öğrencilerimiz ödüllendirildi. Beyaz Önlükleri öğretim üyeleri tarafından giydirilen öğrenciler, Beyaz Önlük Andı ile tıp fakültesi öğrenciliğine başladı. Açılış töreninde, 2018-2024 yılları arasında yeniden akredite edilen tıp fakültesi eğitim programı için Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni’de yapıldı. Akreditasyon belgesini UTEAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek verdi. Ardından tıp fakültemize yeni başlayan öğrencilerimiz ilk derslerini Prof. Dr. İskender Sayek’ten aldı. 
 
Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Bursa, Uludağ Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Dönem-I eğitim programı, öğrenci temsilciliği, öğrenci toplulukları, yetişkin eğitimi, zaman yönetimi, tıpta kaynak kullanımı gibi çeşitli konularda eğitimler alan öğrenciler, Tıp ve İnsan Bilimleri dersi kapsamında “The Doctor” filmini izleyerek, film üzerine Prof. Dr. Züleyha Alper rehberliğinde düşüncelerini paylaştı. 
 
Perşembe akşamı Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğunun sergilediği “Ay Işığında Şamata” isimli oyun beğeniyle izlendi. 
 
Prof. Dr. Ayberk Kurt tarafından anlatılan “Tıp ve Teknoloji” konferansı, öğrencileri gelecekte kendilerini nelerin beklediğine dair güzel bir sunum oldu. Bursa Tabip Odası Kültür-Sanat ve Spor Komisyonu üyesi Dr. Can Bağatırlar tarafından verilen “Tıp ve Sanat” isimli konferans öğrencilere hasta ile iletişimin ve beden dilinin kullanımının önemini gösterdi.
 
28 Eylül Cuma günü ilki düzenlenen Öğrenci – Mezun Buluşması etkinliği amfilerde yapılan açılışın ardından USİM’de kokteyl ile devam etti. Mezunlar deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. “Uludağ Tıp Mezunu Olmak” isimli konferans, uyum haftasının en beğenilen etkinliği oldu. Prof. Dr. Şimşek Cankur’un moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta, eski mezunlarımızdan, Dr. Enes Efendioğlu, Dr. Ufuk Aydın, Dr. Selman Demirci ve Dr. Emel İrgil, yeni başlayan öğrencilerimize, Uludağ Tıp Fakültesindeki geçmişlerini ve Uludağ Tıp Mezunu olmanın anlamını anlattılar.
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya