Tıp Fakültesi öğrencilerinden örnek proje

10 Mayıs, 2018 - 16:56 -- selim
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu tarafından 1999’dan beri düzenlenen Çadır Projesi’nin 20.’si Orhaneliye bağlı Göynükbelen köyünde gerçekleştirirdi.

İki gün boyunca proje kapsamında 400'den fazla hastanın EKG, solunum fonksiyon testi, akciğer röntgeni ve göz muayenesi gerçekleştirirdi. Prof. Dr. Yeşim Uncu'nun danışmanlığında gerçekleştirilen projede hem köylüler iki gün boyunca ücretsiz muayene edildi hem de hasta olanlara gerekli ilaçlar dağıtıldı. Ayrıca 1. sınıftan 6. sınıfa kadar tıp fakültesi öğrencileri mezuniyet sonrasında mesleklerini icra ederken karşılaşabilecekleri durumları pratik yapmış oldu.

Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu Başkanı Barış Yıldız, yıllardır senede 1 kere gerçekleşen bu projeyi artan talep ve öğrenci sayısı sebebiyle senede 2 kere düzenlemeye başladıklarını, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tüm hekim adaylarının mezuniyet öncesinde bu tecrübeyi edinmelerini istediklerini belirtti.