Prof.Dr. Hasan Doğruyol veda mesajı

28 Aralık, 2018 - 13:31 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Kıymetli arkadaşlarım,
 
Bir hafta sonra 7 Ocak 2019 da, Üniversitemize katılışımın 45’inci yılını tamamlamış ve yaş haddinden emekli olma fırsatına kavuşmuş olacağım. Bugün, bana bu fırsatı vererek sizlerle vedalaşma imkânı bahşeden Allah’a hamd eder ve bu paylaşımdan büyük bir mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. Aramızda bulunan genç arkadaşlarımdan bazılarının benim Üniversitemize katıldığım 1973 yılında henüz dünyaya gelmemiş olduklarını dikkatinize sunuyorum.
 
Uludağ Üniversitesinde tamamlanan bu 45 yılın, benim için önemli ve anlamlı yanı çalışma hayatımın tamamını kapsamış olmasıdır. Başka bir yerde çalışmadan, hayatının 45 yılını tek bir kuruluşta noktalamak yüce bir nimettir. Bunu bir şükür vesilesi yapmış olduğumu ve manevi bir ödül olarak gördüğümü algılamanızı arz ediyorum.
 
1973 yılı sonunda, İstanbul’dan gelip Bursa Tıp Fakültesinde göreve başladığımda Cerrahi asistanı olarak önce iki, hemen ardından beş kişi olduk. İki hocamız ve üç uzmanımız vardı. O günden bu yana tam 45 yıl geride kaldı. Üniversitemiz ve Fakültemiz kurulduğu yıldan bu yana giderek daha da gelişmiş; bugün dünyada ve ülkemizde benzer kurumlar arasında gurur duyulacak ve övünülecek saygın, başarılı üstün bir yere gelmiştir. Bunda kuşkusuz bütün arkadaşlarımızın, hepimizin emeği, katkısı vardır. Böylesine saygın, güçlü ve başarılarla dolu bir eğitim-öğretim kurumunda çalışmış olmak benim için de büyük bir mutluluk ve övünç kaynağı oldu. Ne mutlu bizlere.
 
Şimdi Uludağ Üniversitesine başladığımda düşüncelerimi dolduran yarınlara yönelik duygularımı, bu defa genç arkadaşlarımın heyecanlarından hissediyorum. Artık, “İşte geldik gidiyoruz….” deme vaktidir.
 
Değerli arkadaşlarım, bu durumu bugün burada sizlerle paylaşarak hem heyecanımı yatıştırmak hem de sizleri bilgilendirmek istedim. İyilikle, sağlıkla, elinden geldiğince görevini yerine getirmiş bir insanın mutluluğu içindeyim. Bana, her zaman gösterdiğiniz sevgi ve yakınlık için şükranlarımı sunar, hepinizi sevgiyle kucaklarım.
 
Hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun.
 
Hasan Doğruyol, 27 Aralık, 2018
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya