Elif'in Hayali : Çocukların Ölmediği Bir Türkiye

20 Temmuz, 2018 - 23:27 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Elif Beyza Uçar 22 yaşında. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi. Genç, idealleri olan bir doktor adayı. O su sıralarda Heidelberg Üniversite Kardiyoloji ve Psikiyatri Kliniği'nde staj yapıyor. Elif, Bonn Üniversite Hastanesi kadın doğum, çocuk kliniği ve çocuk cerrahisinde de 5 ay staj yapacak. Iyi bir doktor olabilmek için hazırlanan Elif, "Kariyer yapıp ülkeme hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.
 
BİRİNCİ SINIFTA DAVET ALDI
ALMANYA'NIN dışında 15 ülke gezen ve bu ülkelerin çoğunda zamanını hastanelerde staj yaparak geçiren Elif, "Üç aydır Heideberg'deyim. Birinci sınıftayken psikolojik epilepsi geçiren hastalara yönelik yaptığım araştırmayla Berlin'de tıp konferansına davet edildim. Oradaki doktorlar ufkumu açtı. Artık hocalarımın anlattıkları ile yetinmek istemiyorum. O yüzden konferanslara da katılmaya gayret ediyorum"dedi. 
 
HER SINAVDA BAŞARILI
IFMSA'NIN her yıl düzenlediği sınavlara katılıp, hepsinde başarılı olunca yurtdışı macerasının başladığını belirten Elif, "Çocukları çok seviyorum. Hiç çocuk ölümlerinin yaşanmadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Kendimi bu alanda en iyi şekilde yetiştirmek ve yurtdışında iyi bir kariyer yaptıktan sonra ülkeme dönüp, hizmet etmek istiyorum. Türkiye gibisi yok" diye konuştu.
 
DÜNYALAR BENİM OLDU
ALMANYA'DA staj yapmayı son sınıfta kafasına koyduğunu belirten Elif Beyza Uçar, Heidelberg Üniversite'sinin tıp alanında en iyilerden biri olduğunu söyledi. Genç doktor adayı staj başvurusunun kabul edilmesine çok sevindiğini belirtti. Henüz hangi branşta uzmanlaşmak istediğine karar veremeyen Elif'in aklında çocuk hastalıkları var.
 
İLK STAJ NOKTASI FİLİPİNLER
ELİF, Kosova, Bulgaristan, Makedonya'da düzenlenen uluslararası tıp konferanslarına katıldı. İlk stajını Filipinler'deki çocuk kliniğinde yaptı.
Staj sonrası Malezya, Hong Kong ve Katar'a gitti. Meksika'da yine çocuk kliniğinde staj yaptı. Burs parasını biriktirdi. Parası yetmeyince arkadaşlarından borç aldı. Borçlarını yine kazandığı burslarla ödedi.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya