Başarılı akademisyenler ödüllerini aldı

26 Ocak, 2018 - 13:21 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Uludağ Üniversitesi, 2016 yılı bilimsel çalışmalarına göre en başarılı akademisyenlerini ödüllendirdi.
 
2016 yılı performansları değerlendirilen öğretim üyelerine, toplam bir milyon lira değerinde destek sağlandı.
 
Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan törende, akademisyenler ödüllerini Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’dan aldı.
 
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite vizyonuyla sadece akademik eğitim veren bir yükseköğretim kurumunun ötesine geçme hedefine doğru hızlı ve emin adımlarla ilerlediklerini, uluslararası açılımlar, teknolojik ve fiziki yatırımlar ile birlikte daha çok bilimsel projeyi hayata geçirebilen farklı bir Uludağ Üniversitesi kimliğini birlikte şekillendirdiklerini söyledi.
 
Eğitim kalitesinde, fiziksel mekânların kalitesinin de belirleyici bir etken olduğuna işaret eden Ulcay, Üniversite olarak bu anlamda çok önemli fiziksel ve teknolojik yatırımları hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Ancak nitelikli üniversiteler öncelikle nitelikli akademisyenlerle; bu da başarının teşvik ve taltif edildiği bir iklimle mümkündür. Bu anlamda, öğretim üyelerimizin çalışmalarına ve gelişimine destek verirken, başarının teşvik edilmesi ve objektif kriterler ışığında mesleki yükselmenin önünün açılmasını çok önemli olarak görüyoruz” dedi.
 

ÖDÜLLER

Törende Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ekrem Kaya'dan ödüllerini alan Prof.Dr.Gülşah ÇEÇENER (Temel Bilimler), Prof.Dr. Halis AKALIN (Dahili Bilimler) ve Uzm.Dr. Sertaç Argun KIVANÇ'ın (Cerrahi Bilimler) yanısıra en çok bilimsel çalışma yapan akademisyen, bölüm ve fakültelere ödülleri verildi. 
 
Online akademik performans değerlendirme ölçümü verilerince yapılan puanlamalar sonucunda, bölümünde birinci olan akademisyenlere ulusal veya uluslararası kongre katılım desteği; fakülte içerisinde en yüksek puanı alan bölümlere puanlarına bağlı olarak belli miktarda alt yapı projesi desteği sağlanacak. 
 
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya