19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başlıyor!

16 Şubat, 2018 - 08:10 -- selim
Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğunun (UBİAT)24. yılında düzenlediği 19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bugün başlıyor.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek olan 19. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi - KLP ve Psikosomatik Tıp, 16 - 18 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Psikosomatik Tıp Nedir?

‘Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp’ konulu kongresinin temel misyonu; sağlığa, hastalığa, tanı ve tedaviye; bedensel ve ruhsal olarak bütüncül yaklaşmanın önemini vurgulamaktır. Ülkemizde temel sağlık hizmetlerimiz ile, ruh sağlığı hizmetlerimizin bütünleşmemiş olması en önemli sağlık sorunlarımızdandır. Hastanelerimizde tedavi gören insanlarımızda hastalığın niteliği, hastaya ve psikososyal etkileşimlere bağlı olarak %20-70 oranında tedavi gerektirecek düzeyde psikiyatrik sendrom vardır. Bu noktada psikosomatik, konuyu ruhsal- bedensel ilişki yönünden inceleyerek bizlere farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Öncelikli hedefimiz, mesleğe yeni adım atacak olan bu berrak zihinlerin psikosomatik tıp konusunda daha ayrıntılı ve güncel bilgileri öğrenmesini sağlayarak onlara yeni ufuklar açmaktır.

16-17-18 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz kongremizde sizleri mavinin, yeşilin ve tarihin buluştuğu güzel Bursa’mızda ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Görüşene kadar hepiniz sevgi, sağlık ve bilimle kalın.

Ubiat Başkanı: Stj. Dr. Sefa ERMANCIK
Kongre Başkanı: Stj. Dr. Ecem TÜFEKÇİ
Ubiat Danışman Öğretim Üyesi: Doç. Dr. İlker M. KAFA

Kongre Programı

Cuma

AÇILIŞ KOKTEYLİ 09:00 - 09:30

AÇILIŞ 09:30 - 10:00

10:00 - 10:45 Açılış Oturumu
Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Nedir?
Prof.Dr. Sedat ÖZKAN

Kahve Arası 10:45 - 11:15

1.OTURUM 11:15 - 12:00
Multidisipliner Ağrı
Prof.Dr. Aslı SARANDÖL
Prof.Dr. Necdet KARLI

Öğle Yemeği 12:00 - 13:20

2.OTURUM 13:20 - 13:50
Çocuklarda Cinsel ve Fiziksel İstismara Bağlı Gelişen Psikosomatik Bozukluklar
Prof.Dr. Yasemen IŞIK

Öğrenci Sunumları 13:50 - 15:00
(OB: Prof.Dr. Yasemen IŞIK)
11-14 Yaş Çocuklarda Akran Zorbalığı Anketi İle Fiziksel Ve Psikososyal Sorunların Araştırılması - BATUHAN MUTLU (Celal Bayar Üniversitesi)
Munchausen Sendromu - EBRU PALA, MAİDE AHSEN AYDIN (Uludağ Üniversitesi)
İrritable Barsak Hastalarına Psikiyatrik Yaklaşım - RAZİYE GÖZDE CİHAN (Uludağ Üniversitesi)
Olumsuz Çocuk Deneyimlerinin Sinir Bilim Bakış Açısından Değerlendirilmesi – SALİH HAKSEVEN (Uludağ Üniversitesi)

Kahve Arası 15:00 - 15:30

3.OTURUM 15:30 - 15:50
Genel Tıpta Psikotrop İlaç Kullanımı
Prof.Dr. Mine ÖZKAN

Öğrenci Sunumları 15:50 - 17:00
(OB: Prof.Dr. Mine ÖZKAN)
Antidepresan İlaçlar Ve Bipolar Bozukluk İlişkisi - ECE NUR TOPAL (Ege Üniversitesi)
Romatoid Artrit Hastalarında İnternet Kullanımı - M. NAFİ CİVAN (Uludağ Üniversitesi)
Fibromiyalji Sendromunda Görülen Psikiyatrik Bozukluklar – ÜMMÜ GÜLSÜM YÜKSEL (Hacettepe Üniversitesi)
Sjögren Sendromu ve Şizofreni – EMİNE AKKUŞ (Ankara Üniversitesi)

Cumartesi

4.OTURUM 09.45 - 10:30
Psikoonkoloji Kanserin Psikiyatrik Yönleri
Prof.Dr. Hayriye ELBİ

Kahve Arası 10:30 - 10:45

Öğrenci Sunumları 10:45 - 12:00
(OB: Prof.Dr. Hayriye ELBİ)
Konsültasyon Ve Liyezon Psikiyatrisi – SELİN KURT (Ankara Üniversitesi)
Kronik Hastalıkların Psikososyal Yönden İncelenmesi - FATMA ORULLUOĞLU-AYŞE KÜBRA PAMUKÇU (Sanko Üniversitesi)
HIV(+) Hastaya Psikiyatrik Yaklaşım – FURKAN ÖZOĞLU (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi)
Nöropsikiyatrik Bozukluklar Ve Mikrobiata İlişkisi – ELİF ŞENTÜRK (Namık Kemal Üniversitesi), NUMAN IŞIK (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi)

Öğle Yemeği 12:00 - 12.45

5.OTURUM 12:45 - 13:20
Cerrahi Hastalıklar ve Psikiyatri
Prof.Dr. Can CİMİLLİ

Öğrenci Sunumları 13:20 - 14:30
(OB: Prof.Dr. Can CİMİLLİ)
Akut Ve Kronik Hemodiyaliz Hastalarının Anksiyete Ve Depresyon Durumu - UTKU NAYKİ- ÖZGE KÖSE (İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi)
Organ Kaybı Ve Nakli Yapılan Hastalara Psikiyatrik Yaklaşım – SENA DOĞAN, ESRA HALAMAN (Ankara Üniversitesi)
Kadınlar Meme Kanseri Ve Mastektomiye Psikiyatrik Yaklaşım – LARA SU YILDIRAN, DENİZ HÜRMÜZLÜ (19 Mayıs Üniversitesi)
Frontol Lob Lezyonlarına Psikiyatrik Yaklaşım – İREM BELEMİR KUTLUK, RİNA DEMJAHA (İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi)

Kahve Arası 14:30 - 14:45

6.OTURUM 14:45 - 15:45
Psikofarmokolojinin Dünü, Bugünü, Yarını
Prof.Dr. Selçuk KIRLI

Psikoterapinin Psikiyatrik Hastaların Tedavisindeki Rolü: Lafa Peynir Gemisi Yürür mü?
Doç.Dr. Yusuf SİVRİOĞLU

Çalıştay Oturumu 15:45 - 17:00