UBİAT 21. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

12 Şubat, 2020 - 14:42 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (UBİAT) olarak 26. yılımızda 21. Ulusal Tıp Öğrenci Kongremizle yine sizlerleyiz. 14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz "Nörobilime Prospektif Bakış" konulu Kongremize sizleri davet etmekten mutluluk duyuyoruz. 
 
 
Sinir sistemini moleküler, hücresel, gelişimsel, strüktürel, fonksiyonel, evrimsel, matematiksel ve medikal açılardan ele alan nörobilim, ülkemizde ve tüm dünyada en heyecan verici gelişmelere tanıklık ettiğimiz bilim dallarının başındadır. 
 
İnsan beyninin karmaşık yapısı gün geçtikçe çözülüyor ve bu bağlamdaki çalışmaların sayısı da aynı hızla artıyor. Günümüzde artık bilimsel araştırmaların odak noktası haline gelen nörobilim, şu anda bize çok daha fazlasını vaadediyor. Hasta üzerinde kesik bile olmadan yapılabilen nöroşirürjik operasyonlar nörobilim sayesinde gelecekte yapabileceklerimize adeta göz kırpıyor.Gelecekte belkide beyin içerisine yerleştirilecek implantlarla bilmediğimiz dilleri konuşabilecek, çalmadığımız enstrümanları çalabilecek veya dijital eşyalarımızı düşüncelerimizle kontrol edebileceğiz ve bunların hiçbirisi düşündüğümüz kadar uzak gelecekte olmayacak.
 
Bu bağlamda bilişsel bilimlerin temel konularının birlikte ele alınacağı ‘Nörobilime Prospektif Bakış’ kongresinde, bilimsel anlamda bütüncül ve etkin bir yaklaşım sergileyerek psikoloji, sinirbilim gibi farklı alanlardan yararlanarak disiplinler arası, yaratıcı, yenilikçi ve ön planda nörobilimin geleceğinin tartışılacağı bir etkinliği gerçekleştirmek temel amacımızdır.
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya