Acil Tıp Uzmanlık Eğitiminde Simülasyon Çalıştayı

11 Şubat, 2020 - 13:46 -- selim
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde, TÜBİTAK desteği ve Türkiye-ABD işbirliğiyle 2-4 Nisan 2020 tarihleri arasında “Acil Tıp Uzmanlık Eğitiminde Simülasyon Çalıştayı” düzenlenecektir.

Çalıştay kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nde medikal simülasyon alanında deneyimli akademisyenlerle, Türkiye’de acil tıp ve tıp eğitimi alanlarında çalışan akademisyenler, 3 yılı aşkın bir süredir simülasyon temelli eğitimlerin yapıldığı Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi-USİM’de bir araya gelecek ve yapılandırılmış bir program çerçevesinde deneyim aktarımlarıyla uluslararası destekli ulusal bir eğitim formatı hazırlıklarının ilk adımı atılacaktır. Çalıştay sonrasında projede yer alan Türkiye’deki bilim insanlarının simülasyon temelli eğitim alanında yetkinliklerinin artırılması ve bu alanda ülkeler arası işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlanması hedeflenmektedir.

İletişim için:
Öğr. Gör. Dr. M. Okan AYDIN