Tıp Fakültesi Öğrencimiz İsmail Emir Yassı'nın Büyük Başarısı

26 Eylül, 2023 - 17:03 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Charité-Universitätsmedizin Berlin – 2021 (3 ay)
Charité-Universitätsmedizin Berlin, Klinik Nöroteknoloji Laboratuvarı’nda Prof. Dr. Surjo Soekadar’ın danışmanlığında yeni bir nöromodülasyon yöntemi üzerinde çalıştı. Periferik sinir sistemini non-invaziv bir şekilde uyararak sensorimotor korteksteki fonksiyonel bağlantıları değiştirmeyi amaçlayan, felç rehabilitasyonu ve tik bozukluklarında kullanılabilecek bir yöntem geliştirilmesine yardımcı oldu. 
 
Translasyonel Tıp Anabilim Dalı - 2022
Üniversitemiz Translasyonel Tıp Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Şehime G. Temel danışmanlığında ve Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın desteğiyle hareket bozukluklarına sahip geniş bir hasta popülasyonun kullanımı için, destek ve rehabilitasyon amaçlı bir mobil el dış iskeleti geliştirdi. Endüstriyel tasarım tescili alınan ve uluslararası patent başvurusu yapılan bu cihazın; mekaniğinden, elektroniklerinden, yazılımından ve tasarımından sorumluydu. T3 vakfının düzenlediği girişim yarışmasında da finalist olarak seçilen “PullExo” ile mobil bir rehabilitasyon istasyonunu uygun fiyatla hastalara ulaştırmayı hedefliyorlar.
 
Massachusetts Institute of Technology – 2022 (3 ay)
Massachusetts Insitute of Technology Media Lab’da kognitif destek sistemleri tasarlayan Fluid Interfaces grubunda Prof. Dr. Pattie Maes danışmanlığında non-invazif bir multimodal beyin-bilgisayar arayüzü sistemi üzerine çalıştı. Bu sistemi kullanarak, değişen kognitif yük altında merkezi ve otonomik sinir sistemi aktivitesinin gerçek zamanlı olarak nasıl değiştiğini ve bunların birbiriyle olan ilişkisini açıklamak için bir deney tasarladı ve yürütülmesine yardımcı oldu. Bu çalışma sonucunda psikiyatriden eğitime kadar birçok alanda kullanılabilecek bir sistemin temelini atmış oldular.  
 
Harvard Medical School – 2023 (6 ay)
MIT’deki çalışmasının ardından Harvard Medical School, Beth Israel Deaconess Medical Center’a beyin stimülasyonu ve girişimsel psikiyatri metotları üzerinde çalışmak için burslu davet edildi. Burada transkraniyal manyetik stimülasyon, elektrokonvülsif terapi gibi girişimsel yöntemler üzerine klinik gözlemde ve bilimsel araştırmalarda bulunma imkanı elde etti.
 
“Tüm bu girişimler için başlangıç motivasyonun ne idi?”
Bu girişimler için motivasyonum nöroloji ve psikiyatri'deki konvansiyonel tedavilerin bazı hastalarda istenilen başarıyı sağlayamadığını gördüğümde oluştu. Bu tedavilere ek olarak farklı bir disiplinin bakış açısına ihtiyaç duyulabileceğini düşündüm ve mühendislik ile bu alanları birleştiren metotlara ilgi duymaya başladım. Başta beyin stimülasyonu ve beyin-bilgisayar arayüzleri olmak üzere yeni gelişen bu yöntemler hakkında tecrübe kazanmak için bu konuda çalışan merkezlerle iletişime geçtim ve buralarda çalışma imkanı buldum. Tıp fakültesinden mezun olduğumda da bu metotları kullanarak beyin ve davranış hakkındaki anlayışımızı geliştirmeyi hedefliyorum.
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya