Dünya Diyabet Günü’nde “Sorumluluk Al Riski Kontrol Et”

14 Kasım, 2023 - 22:33 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Uludağ Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Canan Ersoy, insülini bulan ve milyonlarca diyabet hastasının tedavi olabilmesini sağlayan Dr. Frederick Grant Banting’in doğum gününün 14 Kasım olması nedeniyle Birleşmiş Milletlerin önerisi ile 2006 yılından itibaren 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlandığını söyledi.

Dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinliklerle diyabet farkındalığının arttırıldığını belirten Ersoy, “Endokroloji Bölümü olarak bugün hastanemizde diyabet farkındalığını arttırmak için bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye Endokroloji ve Metebolizma Derneği çatısı altında Diyabet Bilimsel Çalışma Grubu'nun ulusal olarak düzenlediği bu toplantılarda “Diyabete Birlikte Dur Diyelim” sloganıyla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Soner Cander, Dünya Diyabet Günü ‘nün önemli bir gün ve farkındalık oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirttiği gibi en hızlı yayılan kronik hastalıkların başında geldiğini söyledi.

İnsanların diyabet hastalığı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten Cander, “Diyabet hastası olmadan önce diyabete “DUR” diyebiliriz. İnsanlar yaşam tarzlarını değiştirerek, fiziksel aktivitemizi arttırarak beslenme alışkanlıklarını değiştirerek diyabet riskini azaltabiliriz Ayrıca diyabet hastalarının da bunlara dikkat etmesiyle birlikte diyabet tedavilerinde daha güzel sonuçlar olacağı mümkündür. Bu yıl “Sorumluluk Al Riski Kontrol Et” sloganıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz” şeklinde kaydetti.
Vatandaşlardan yoğun ilgi gören etkinlik, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya