YDUS Türkiye 1.sinin tercihi Uludağ Hematoloji oldu

29 Temmuz, 2022 - 13:30 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Son yapılan Yan Dal Uzmanlık Sınavı’nda (YDUS) 855 kişi arasından birinci olma başarısı gösteren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fazıl Çağrı Hunutlu, yan dal uzmanlık eğitimi için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’nin Hematoloji Bilim Dalı’nı tercih etti.

Ege Üniversitesi’nden 2015 yılında mezun olan Dr. Fazıl Çağrı Hunutlu, aynı yıl yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Türkiye 7.si olarak İç Hastalıkları uzmanlık eğitimi için BUÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda göreve başladı. İç Hastalıkları uzmanı olduktan sonra zorunlu hizmetini Bursa Karacabey Devlet Hastanesi’nde tamamlayan Dr. Hunutlu, daha sonra Yan Dal Uzmanlık Sınavı’na girdi. YDUS’ta Türkiye 1.si olma başarısı gösteren Hunutlu, hematolog olmak için BUÜ Tıp Fakültesi’nde Hematoloji Bilim Dalı’nı ilk sırada yazarak görevine başladı.

 

HOCALARINDAN TAM DESTEK

Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahir Özkalemkaş, Türkiye birincisinin kendilerini tercih etmesinden büyük kıvanç duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Fahir Özkalemkaş; “Çağrı çok başarılı ve örnek bir İç Hastalıkları asistanıydı, aynı zamanda İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığım dönemimde benim tez öğrencimdi. Özellikle pandemi döneminde İç Hastalıklarında Başasistanlık görevini büyük bir özveri ile yürüttü” dedi. Prof. Dr. Özkalemkaş “Çağrı’nın katılımı ile hematoloji ekibinin daha da güçlendiğini ve potansiyelini gerçekleştirmek için Bilim Dalı olarak kendisini her zaman destekleyeceklerini” belirtti.

Hematoloji Bilim Dalı’nda görev yapan akademisyenlerden Doç. Dr. Vildan Özkocaman ise; “Çağrı’nın aramıza katılmasından büyük mutluluk duyduk, kendisinin hematolojiyi sevmesi ve ilgi duymasında katkımız olduysa ne mutlu bize” diye konuştu. Uzman Doktor Fazıl Çağrı Hunutlu da; “Hematolojinin gelişime açık yönü ve Uludağ Hematoloji’nin eğitim odaklı çalışması tercihimde önemli bir rol oynadı. Burada görev yapan tüm hocalarıma ve tüm çalışma arkadaşlarıma katkıda bulunmak için elinden geleni yapacağım” dedi.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya