BUÜ Organ Nakil Araştırmacılarına Proje Desteği

31 Ekim, 2022 - 08:34 -- selim

Gilead Sciences HIV, viral hepatitler, sistematik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve/veya uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik her yıl “Hayat Bulan Fikirler” Programı kapsamında sınırlı sayıda projeye destek sağlıyor.

Yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Fuat AKSOY’un yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Seçil AKSOY, Prof. Dr. Berrin TUNCA, Doktora Öğrencisi Melis ERÇELİK, Doktora Öğrencisi Çağla TEKİN, Prof. Dr. Murat KIYICI, Doç. Dr. Halit Ziya DÜNDAR ve Prof. Dr. Ekrem KAYA’nın araştırmacı olarak yer aldığı ‘Alpha-fetoprotein negatif Hepatit B Kaynaklı Hepatoselüler Karsinomlarda LncRNA Ekspresyonlarının İncelenmesi ve Hastalığın prognozunda kullanımlarının gösterilmesi’’ başlıklı  çalışma desteklenmeye hak kazandı. Gilead Sciences tarafından 19 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda destek almaya hak kazanan projeler kamuya açıklanarak plaketler takdim edildi.