İnsülin Pompasının Son Teknoloji Ürünü, Üniversitemiz Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Kliniğimizde Uygulandı

3 Şubat, 2021 - 08:50 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Çocuklarda en sık görülen kronik rahatsızlık olan tip 1 diyabetin tedavisinde, yaklaşık 100 yıldır insülin tedavisi uygulanmaktadır. Organizmanın kendi kendine verdiği reaksiyon sonucunda (otoimmün süreç) insülin eksikliği meydana gelmektedir. Halen tam kür sağlanamayan tip1 diyabette, kullanılan teknolojik ürünler (kan şekerini ölçen sensörler, insülin pompası) diyabetli birey ve ailelerinin konforlarını artırmaktadır. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinololojisi ve Diyabet Kliniğinden Doç. Dr. Erdal Eren ve ekibi tarafınca yaklaşık 5 yıldır diyabetli bireylere yoğun biçimde teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. 
 
Yaklaşık 3 ay önce Ayrupa’da satışı sunulan ve Ocak 2021’de ülkemize giriş yapan yeni insülin pompası kısa sürede kliniğimizde de kullanılmaya başlamıştır. Bu cihazın en önemli özelliği kan şekeri izlemine göre diyabetlinin müdahalesi olmadan minik dozlarda insülin uygulamasıdır. Cihazı ilk olarak diyabetli Defne’ye uygulanmış ve ailesi bu cihazı ülkede ilk kullanan diyabetlilerden olmanın sevinci ve heyecanını göstermişlerdir. 
 
Uluslararası düzeydeki bir tedavinin kısa sürede kliniğimizde uygulandığını ifade eden Doç. Dr. Erdal Eren ile çocuk diyabet ekibinden Uzm. Dr. Yasemin Denkboy Özgen, Uzm. Dr. Cansu Şahin ve Uzm. Dr. Meltem Pirimoğlu’nu tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya