Acil Tıp Anabilim Dalı Tanıtım

Fax :
E-posta :
Web Sitesi
Adres : Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı /Görükle/ Bursa

Tarihçe

Uludağ Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı 1995 yılında genel cerrahlar Prof. Dr.Rıfat Tokyay, Op.Dr.Ceyhun İrgil, Op.Dr.Halil Özgüç ve Op.Dr.Ekrem Kaya tarafından kurulmuştur.İlk araştırma görevlileri 1996 yılında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı ile göreve başlamışlardır.İlk acil tıp uzmanı ise 1998’de mezun olmuştur.

Yer ve Altyapı

Acil Tıp Anabilim Dalı Görükle’de yer alan Sağlık Uygulama Araştırma Merkezinde zemin katta yer almaktadır .Acil Tıp yılın 365, haftanın 7 günü ve günün 24 saati hizmet veren,hastaneye acil olarak başvuran hastanın şikayetlerini ve istemlerini ilk planda ve hızla çözebilecek bir altyapıya sahiptir.

Araştırma Görevlisi Eğitim Süreci

Araştırma görevlileri 48 aylık eğitim sürecini tamamladıktan sonra uzman ünvanını almaktadırlar.9 aylık sürede dış kliniklerde rotasyon yapılması gerekmektedir. Rotasyon yapılması zorunlu olan bölümler; Anesteziyoloji ve Reanimasyon (1 ay),Genel Cerrahi (1 ay),İç Hastalıkları (1 ay),Kardiyoloji (1 ay),Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (2 ay),Kadın Hastalıkları ve Doğum (1 ay),Nöroloji veya Göğüs Hastalıkları (1 ay),Ortopedi ve Travmatoloji veya Radyoloji (1 ay)dir.Araştırma görevlileri acil servis içerisinde triyaj, müdahale odaları, gözlem odaları, küçük cerrahi alanı ve travma alanında eğitim almaktadırlar.

Çalışma Konuları ve Hizmet Alanları

Uzmanlık öğrencilerine her gün hasta başı eğitimler ve haftada bir kez Salı günleri olmak üzere seminer saatinde teorik eğitimler yapılmaktadır. Aynı zamanda Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ,112 ambulansları ve diğer acil servislerde yer alan pratisyen hekimlere yönelik de eğitimler yapılmaktadır.Anabilim dalı bünyesinde yer alan hekimler yıl içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslar arası kongrelerde aktif olarak yer almakta ve eğitimlerine devam etmektedirler.Buna ek olarak her yıl birçok yerli ve yabancı dergide çalışma yapmakta ve literatüre katkıda bulunmaktadırlar.