Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalına Ödül

30 Ekim, 2023 - 20:48 -- selim

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Kliniğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış olan Op. Dr. Merve DEDE, 26-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 40. Ulusal Çocuk Cerrahisi 26. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi’nde sunduğu “Histopatolojik Tanılı Rektosigmoid Hirschsprung Hastalığı Olgularında BCL2 ve Laminin Ekspresyonunun Retrospektif Olarak Değerlendirilmesi ve Hirschsprung Enterokoliti ile İlişkilendirilmesi” konulu uzmanlık tezi çalışması ile ‘En İyi Bilimsel Araştırma’ seçilerek ‘Prof. Dr. Akgün Hiçsönmez Bilimsel Araştırma Ödülü’ nü almaya hak kazanmıştır. Uludağ Üniversitesi BAP Birimi desteği ile yürütülmüş olan bu çalışma ile elde ettiği başarıdan dolayı üniversitemiz adına kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Çalışmada yer alan diğer araştırmacıları, Tıbbi Biyoloji ABD’ndan Prof. Dr. Gülşah ÇEÇENER, Ebrucan BULUT, Rümeysa BALABAN, Nuseybe HURİYET’i, Patoloji ABD’ndan Doç. Dr. Nesrin UĞRAŞ’ı, tez danışmanı ve proje yürütücüsü olan Çocuk Cerrahisi ABD’ndan Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU’nu ve Uzm. Dr. Fatih ÇELİK’i tebrik ederiz.