CEOTI yayın hayatına başladı.

22 Temmuz, 2019 - 14:18 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenleri ile ‘Uluslararası Göz Travma Derneği’nin (ISOT) ortak çalışması olan uluslararası hakemli bilimsel dergisi “Clinical and Experimental Ocular Trauma and Infection” CEOTI yayın hayatına başladı.
 
BUÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Berna Akova ile Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç tarafından CEOTI dergisinin ilk baskısı “Uluslararası Göz Travma Derneği”nin bilimsel desteği ile yayımlandı. ISOT Başkanı Prof. Dr. Ferenc Kuhn’un  “Onursal Baş Editör” olduğu dergide, 9 ülkeden 17 bilim insanı editörler kurulunda yer aldı.
 
Dergide; BUÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Berna Akova ile Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç’ın yanı sıra, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sezin Türk Kaya “Baskı Editörü”, Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gökhan Ocakoğlu ise “İstatistik Editörü” olarak görev alıyor.
 
Dünyaca tanınan birçok bilim insanının editörler kurulu üyesi olarak yer aldığı, alanında tek ve açık erişimli olma özelliğine sahip dergi, BUÜ öğretim üyelerinin çalışmaları ile hayata geçti. Tüm yazar ve okuyuculara ücretsiz hizmet veren CEOTI ilk sayısı ile okuyucularıyla buluştu. Derginin ilk sayısına ek olarak, ‘13. Uluslararası Göz Travmaları Derneği Kongresi’nin toplantı özetlerini yayımladı.
 
Dergi ekibi, ilk sayılarını BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a takdim etti. Rektör Kılavuz, ekibe başarılar diledi.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya