Doktor adayları beyaz önlüklerini giydi.

5 Eylül, 2016 - 00:00 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl birinci sınıf okuyacak 420 öğrenci, “beyaz önlük” lerini  giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.
 
Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, idari ve akademik personel, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye hak kazanan öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti. Türkiye’de ilk defa Uludağ Üniversitesi’nde kurulan İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi’mizde doktor adaylarımız, daha ilk yıldan itibaren birçok tıbbi uygulamayı simülasyon sistemiyle görme imkanı bulduklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Ulcay, “3.Nesil Üniversite vizyonuyla imza attığımız projeler ve hayata geçirdiğimiz çalışmalarla daha da ileri bir konuma taşıdığımız Uludağ Üniversitesi; eğitim kalitesi, bilimsel araştırma projeleri, kente ve ekonomiye katkı sağlayan çalışmaları ve örnek yatırımlarıyla Türkiye’de adından söz ettiren bir kimliğe kavuşuyor. Bunun sonuçlarından biri olarak da üniversitemiz sizler gibi nitelikli eğitim almak isteyen gençlerimizin ilgi odağı haline geldi. Bu yıl ki LYS sonuçlarına göre, Uludağ Üniversitesi’ne yerleşen her dört öğrenciden biri üniversitemizi ilk tercih olarak yazdı. Geçen yıl üniversiteyi kazananların ortalama 10. Sırada tercih ettiği üniversitemiz, bu yıl ilk 5 tercihin içerisinde yer aldı” dedi.
 
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (hastane) ile sadece Bursa’ya değil, Güney Marmara’ya da sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Rektör Ulcay “Yeni yatırımlarla daha da güçlendiriyoruz. Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanemizle de bölgemizde önemli bir hizmet açığını kapattık. Onkoloji Hastanesi ve Kanser Enstitüsü ile Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi projelerimize de yakında start vereceğiz. Böylece hem mevcut hastanemizin yükünü hafifleteceğiz hem de daha modern koşullarda hizmet sunmuş olacağız” dedi.
 
BEYAZ ÖNLÜKLERİNİZ EN DEĞERLİ HAZİNENİZ OLACAK
Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel de, öğrencileri tıp dünyasına katılmaları nedeniyle tebrik etti. Dekan Prof. Dr. Gürel “Zorlu, stresli bir üniversite sınavını geride bırakarak buraya geldiniz. Uzun bir yol olan tıp eğitiminden de başarıyla mezun olmanızı temenni ediyorum. Bugün tıp eğitime ilk adımınızı atıyorsunuz. İnsan sağlığıyla ilgili öğrendiğiniz her şey sizi yüreklendirecek, özgüveninizi artıracak ve sonunda dünyanın en saygın mesleklerinden birine sahip olacaksınız. Tıp eğitimi dünyadaki eğitimlerin en zevklisi, en meşakkatlisi, en kutsalıdır. Bu eğitim sadece burada değil ömür boyu devam edecek. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz sizin hayatınız boyunca elde edebileceğiniz en değerli hazineniz olacak. Beyaz önlüğünüze göstereceğiniz saygı ve hürmet, hayatta her zaman bir adım önde olmanızı sağlayacak” dedi.
 
TIP FAKÜLTESİ İKİ TÖREN VE UZUN BİR DÖNEMDEN OLUŞUYOR
Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi intörn Hasan Budak, beyaz önlük giyme heyecanını yaşayan öğrencilere seslenerek deneyimlerini aktardı. Ülkemizde birçok Tıp Fakültesine göre daha iyi eğitilip, daha fazla tecrübe ve donanımla mezun olduklarını dile getiren intörn öğrenci Budak, “Hekimlik mesleğini edineceğiniz Tıp Fakültesi süreci iki tören ve uzun bir dönemden oluşmaktadır. Törenlerden birincisi bugün yaptığımız ‘Beyaz Önlük Töreni’. Bu törenle üzerinize giydiğiniz önlükler yaşamınız boyunca üzerinizde sorumluluğunu hissedeceğiniz onurlu mesleğinizin sembolü. Diğer tören de mezun olduğumuz zaman yapılan tören… Bu törende de, nasıl iyi hekim olmamız gerektiğini, sorumluluklarımızı ve hekimlik onurunu nasıl savunmamız gerektiğini içeren ‘Hekimlik Andı’ okunuyor.  Bu andı en az bir kez okumanızı öneririm” tavsiyesinde bulundu.
 
Konuşmaların ardından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oya Kutluay,  öğrencilere “doktor olmak” konulu ilk dersi verdi. Dersin ardından öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlüklerini giydirildi.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya