Vırt2ue Araştırma Etiği Eğitimi Fakültemizde Gerçekleştirildi

26 Şubat, 2024 - 13:23 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Avrupa çapında 9 Ülke ve 13 merkezli bir konsorsiyum tarafından organize edilen VIRT2UE Araştırma Etiği Eğitimi, 23 Şubat 2024 tarihinde BUÜ Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Volkan Kavas tarafından verilen eğitime klinik ve temel bilimlerden 11 deneyimli araştırmacı katıldı. İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde düzenlenen eğitimde, erdem etiği yaklaşımına temellendirilmiş vaka tartışmasına dayalı egzersizlerde araştırmacıların kendi gündelik pratiklerinde karşılaşabilecekleri etik ikilemlere ve bunlarla ilgili deneyimlerine odaklanıldı. Yanı sıra erdemlere, normlara, araştırma süreçlerinde iyiliğin farklı türlerinin yerine ve diyalog tutumuna özel bir yer verildi.

Katılımcılar, eğitimin; bilimsel araştırmaların planlanması, yürütülmesi ve yayımlanması süreçlerinde oluşabilecek değer sorunlarının çözülmesine ilişkin önemli katkıları olduğunu ifade ettiler.

Adı geçen eğitiminin algılanan etkisini ölçmek amacıyla kurgulanmış uluslararası bir araştırma sürecinin parçası olarak Türkiye’de 4 ayrı merkezde uygulanan eğitimin katılımcılarına Avrupa Komisyonu onaylı VIRT2UE projesinin sertifikalı eğitimcileri tarafından imzalanmış bir katılım sertifikası da sunulacak.

Eğitimin bir parçası olan çevrimiçi eğitim materyallerine

https://embassy.science/wiki/Guide:Bbe860a3-56a9-45f7-b787-031689729e52

adresinden erişebilirsiniz.

 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya