Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu gerçekleştirildi

14 Şubat, 2024 - 16:56 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
 Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Anatomi Laboratuvarı'nda Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği ile birlikte gerçekleştirilen kursa, Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç, Güney Kore, Irak, Hindistan, Bulgaristan, Mısır, Güney Afrika, Tunus, Endonezya ve Yunanistan'ın aralarında olduğu 23 ülkeden eğitmen ile kursiyerler katıldı.
 
Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hayati Aygün yaptığı açıklamada, gelişen teknikler ve teknoloji sayesinde omurga cerrahisindeki operasyonların yüzde 90'ını endoskopik yöntemle kapalı cerrahi şeklinde yapabildiklerini bildirdi.
 
Sonuçların son derece etkili olduğunu dile getiren Aygün, "Bu tekniğimizi ülkemizden ve 20'den fazla farklı ülkeden katılan cerrah meslektaşlarımıza öğretebilmek için bu kursu düzenledik. Bu kurs, katılımcı ülke sayısı açısından, içeriği açısından ve devamında düzenlenecek sempozyumla olan kombinasyonu açısından ülkemizde bir ilk olacak." diye konuştu.
 
Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu Genel Sekreteri Prof. Dr. Oğuz Karaeminoğulları, AA muhabirine, 22'si eğitmen 74 kişinin yer aldığı kursta iki gün boyunca, iki ayrı laboratuvarda ve kadavralar üzerinde temel ve ileri düzey tekniklerin eğitiminin verildiğini söyledi.
 
BUÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Şendemir de kurs kapsamında BUÜ bünyesindeki laboratuvar ve kadavraları, eğitmenler ile kursiyerlerin hizmetine sunduklarını belirtti.Kadavraların yalnızca tıp fakültesi öğrencilerinin eğitiminde kullanılmadığını dile getiren Şendemir, şöyle konuştu:"Aynı zamanda çok ileri düzeyde yeni tekniklerin öğrenilmesi, yeni tekniklerin canlı insandan önce ölü bedende öğrenilmesi açısından, beyin cerrahlarına, ortopedistlere hizmet verebileceğini göstermek ve bu hizmete bir aracı olmaktan ibaret. Bizim arzumuz kadavra bağışlarının, beden bağışlarının daha çok artması, böylece sadece tıp fakültesine değil daha üst düzeydeki uzman doktorlarımıza da hizmet verebilmeyi sağlayabilmek."
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya