2219 Araştırma Burs Programı’nın 2023 yılı 2. Dönem sonuçları açıklandı

5 Mart, 2024 - 11:00 -- selim

Doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik sonrası yurt dışında araştırma yapacak olan bilim insanları için TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen 2219 Araştırma Burs Programı’nın 2023 yılı 2. Dönem sonuçları açıklandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Bilimler Genel Cerrahi Anabilim Dalı  akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Fuat AKSOY, İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalın’da görevli Dr. Öğr. Üyesi Seçil AKSOY, 2219 Araştırma Burs Programı kapsamında destek almaya hak kazanmışlardır. Projenin yürütülmesi amacıyla 6 ay süreyle Amerika Birleşik Devletlerinde Indianapolis’te Purdue University gidecek olan akademisyenler, “İnsan İmmün Cevaplarını Araştırmak İçin Genetik Olarak Geliştirilmiş Domuz Organlarının 3 Boyutlu Modelleri” ve “Primer Sklerozan Kolanjitte kişiye özel tedavi olarak nörokinin-1 antagonisti” konusunda çalışma yapacaklar.