İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Asistanımız Dr. Nevriye Gül Ada Ödül Aldı

12 Ekim, 2023 - 10:14 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm

Güncel Tıp Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği ve toplam 42 İç Hastalıkları kliniğinin katıldığı ‘’Bilimsel Network Türkiye – İç Hastalıklarında Klinikler Arası Vaka Paylaşım Toplantıları’’ Vaka Sunum Yarışmasında Bursa Uludağ Üniversitesi İç Hastalıkları Kliniğimizi temsil eden Araştırma Görevlisi Dr. Nevriye Gül Ada yaptığı başarılı sunum ile Türkiye 2. olarak ödül kazanmıştır.

Dr. Nevriye Gül Ada, yarışmada 11.04.2023 tarihinde yapılan ilk eleme turunu ‘‘Bariatrik Cerrahi Sonrası Hipoglisemi’’ başlıklı vaka sunumu ve 24.05.2023 tarihinde yapılan 2. eleme turunu ‘‘Makülopapüler Lezyonla Başlayan Enteresan Yolculuk’’ başlıklı vaka sunumu ile geçerek finale kaldığını ve 04.10.2023 tarihinde yapılan final oturumunda ‘’Göz Ardı Edilen Laboratuvar: Tam İdrar Tahlili’’ başlıklı vaka sunumu ile Türkiye 2. olduğunu, yarışma süresinde vaka seçimi ve hazırlığında yardımcı olan tüm hocalarına, uzmanlarına ve asistan arkadaşlarına müteşekkir olduğunu ifade etmiştir.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yavuz Pehlivan konuyla ilgili olarak ‘‘2021 yılında yapılan ilk yarışmada kliniğimizi temsil eden Araştırma Görevlisi Dr. Yusuf Çeşmeci yarışmaya katılan 41 klinik temsilcisi arasında Türkiye 3. olup ödül kazanmıştı. Bu yıl yapılan ikinci Vaka Sunum Yarışmasında da Araştırma Görevlisi Dr Nevriye Gül Ada çok başarılı bir performans sergilemiş ve Türkiye 2. olarak ödül kazanmıştır. Bize her 2 yarışmada da ödül alan tek İç Hastalıkları kliniği olma gururunu yaşatan asistanlarımızı tebrik eder, yetişmelerinde emeği geçen tüm hocalarımıza, vaka seçimi ve hazırlığında yardımcı olan Prof.Dr. Abdulmecit Yıldız, Doç.Dr. Belkıs Nihan Coşkun, Prof.Dr. Özen Öz Gül ve koordinatör Öğretim Üyesi Doç.Dr. Celaleddin Demircan’a ayrıca teşekkür ederim’’, demiştir.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya