Dünya Anatomi Günü kutlandı

20 Ekim, 2023 - 17:59 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Ağustos 2019’da Londra’da gerçekleştirilen, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’nin üye olduğu, International Federation of Associations of Anatomists/Uluslararası Anatomistler Dernekleri Federasyonu (IFAA) Kongresi’nde 15 Ekim, “Dünya Anatomi Günü” olarak ilan edilmiştir. Anatomi tarihinde alana yaptığı önemli katkıları nedeniyle ‘Anatominin Babası’ ünvanı verilen Anatomist Andreas Vesalius’un (1514-1564) ölüm günü olan 15 Ekim tarihinin kabulü, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’ni temsilen BUÜTF Anatomi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan ŞENDEMİR hocamızın önerisinin IFAA Genel Kurulunda onaylanması ile gerçekleşmiştir.
 
Dünya Anatomi Günü; bu yönde toplum içindeki bilincin artırılması, bilim dalları arasında çalışma alanındaki çeşitliliğin teşvik edilmesi, genç bilim insanlarının anatomi bilim dalına ilgilerinin artırılması ve aynı zamanda kadavra bağışının önemine dikkat çekilmesi amacı ile kutlanmakta ve bu amaca yönelik etkinlikler düzenlenmektedir.
 
BUÜTF “Dünya Anatomi Günü” etkinlikleri kapsamında 47 Aşama 1-Dönem 1 öğrencisine Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (Bursa BUSADER) tarafından bağışlanan Sobotta Anatomi Atlası hediye edildi. Etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda COŞKUN, Anatomi AD Başkanı Prof. Dr. Erdoğan ŞENDEMİR, Bursa BUSADER Yönetim Kurulu Üyesi ve Tıbbi Farmakoloji AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertaç YILMAZ, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
 
 
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya