Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerine ödül!

19 Ekim, 2021 - 14:44 -- selim

22-24 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen, 25. Ulusal Elektron Mikroskopi ve 1. Uluslararası Mikroskopi ve Spektroskopi Kongresi’nde BUÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Duygu GÖK YURTSEVEN, Prof. Dr. Zehra MİNBAY, Prof. Dr. Özhan EYİGÖR ile Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sema SERTER KOÇOĞLU’nun araştırmacı olarak yer aldığı ve Prof. Dr. Özhan EYİGÖR’ün yürütücülüğünde tamamlanan TÜBİTAK1001 projesinden üretilen “Immunohistochemical Evidence for Glutamatergic Regulation of Nesfatin-1 Neurons in the Rat Hypothalamus” başlıklı makale, TÜRK ELEKTRON MİKROSKOPİ DERNEĞİ’nin Biyolojik Bilimler dalında “Prof. Dr. Türkan ERBENGİ Araştırma Ödülü” üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Dr. Öğr. Üyesi Duygu GÖK YURTSEVEN tarafından sunumu yapılan makale dünyanın sinir bilimleri alanında önemli bir yeri olan (IF:3,39) ''Brain Sciences'' dergisinde yayınlanmış olup literatürde ilk kez, besin alımını baskılayan nesfatin-1 peptitini eksprese eden hipotalamik nöronların glutamaterjik sistemin kontrolü altında olduğu ve bu nöronların glutamat reseptörü taşıdıkları immünohistokimya tekniği kullanılarak gösterilmiştir. Ödüle konu olan makaleye https://www.mdpi.com/2076-3425/10/9/630 adresinden ulaşılabilir.