Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Tanıtım

Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Telefon +90 (0224) 295 18 40
Fax :
E-posta :
Web Sitesi
Adres

Tarihçe

“Bir kliniğin kuruluşunda çalışmak ile kurulmuş bir klinikte ya da Anabilim Dalı’nda çalışmak arasında oldukça büyük farklar var. Bu farkları insan zaman ilerledikçe, yıllar geçtikçe kendinde ve diğer kişilerde, kliniğe sonradan katılan kişilerde gözleyerek değerlendiriyor.” 
 
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD, yukarıdaki paragrafın yazarı olan Prof.Dr. Bilgen Taneli ile eşi Prof.Dr. Suna Taneli tarafından, Prof.Dr. Bilgen Taneli’ nin Uludağ Üniversitesi’ nde göreve başlama tarihi olan 27 Ocak 1976 tarihinde kurulmuştur.
 
Bir süre Uludağ / Kirazlıyayla’daki, Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak yapılan yerde klinik hizmetleri verildikten sonra 6 Mayıs 1992 tarihinden beri bugünkü yerinde poliklinik ve klinik hizmeti vermeye devam etmiştir. 18 Ocak 2002’ de Prof.Dr Bilgen Taneli’ nin emekli olmasından sonra Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD başkanlığını uzun yıllar Prof. Dr. Selçuk Kırlı yürütmüştür. Sonrasında Prof. Dr. Cengiz Akkaya tarafından üstlenilen anabilim dalı başkanlığı görevi Ekim 2018’ de Prof. Dr. Salih Saygın Eker tarafından üstlenilmiştir. 
 

Yer ve Altyapı

Anabilim dalımız bünyesinde üç adet genel poliklinik, birer adet Psikotik Bozukluklar ve Duygudurum Bozuklukları poliklinikleri hizmet vermektedir. Kliniğimizde ikişer kişilik toplam on iki adet hasta odası ve bir adet yakın gözlem odası yer almaktadır. 

Araştırma Görevlisi Eğitim Süreci

Psikiyatri araştırma görevlilerinin eğitim süresi 4 yıldır. İlk sene araştırma görevlileri ilk bir ay bölüm uygulamalarına alışma döneminin ardından yaklaşık 20 ay süren servis çalışmalarını tamamladıktan sonra poliklinik, adli psikiyatri ve konsültasyon hizmetlerinde görev alırlar. Eğitim süresinin içinde yer alan Nöroloji, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ve Acil Tıp rotasyonlarını tamamlarlar. Bütün asistanlara yönelik iki senelik Temel Psikiyatri Seminerleri öğretim üyelerince düzenlenir. Her araştırma görevlisi akademik yıl için planlanan konularda seminer Seminer saatleri her hafta çarşamba günleri öğretim üyelerinin ve seminer konusu için seçilen danışman öğretim üyesinin katıldığı düzenli toplantılar halinde yürütülür.
 
Eğitim saatleri içinde her Perşembe günü adli psikiyatri vaka toplantıları düzenlenmektedir. Tez çalışmaları atanan tez danışmanı ile planlanır. Tezlerin eğitim süresi içinde tamamlanması beklenir. 
 

Çalışma Konuları ve Hizmet Alanları

Psikiyatri Ana Bilim Dalında psikotik bozukluklar, bipolar afektif bozukluk, alkol-madde bağımlılığı, kosultasyon liyezon psikiyatrisi, geriatrik psikiyatri alanlarında çalışmalar yürütülmektedir. 
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya