Tıp öğrencileri, köyde sağlık taraması yaptı

13 Ekim, 2017 - 23:13 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu üyesi 120 tıp fakültesi öğrencisi 6-8 Ekim tarihlerinde İznik, Müşküle Köyü’nde okul bahçesinde kurdukları çadırda, ücretsiz sağlık taraması ve farkındalık çalışması yaptılar. Farklı uzmanlık alanlarından 10 doktorun da katıldığı etkinlik, köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu Başkanı Barış Yıldız, 19'uncu etkinlik için Müşküle Köyü’nü seçerken köyde sürekli bir doktor olmaması ve nispeten merkeze uzak bir yerleşim olmasının göz önüne alındığını söyledi. Birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar tıp öğrencileri, pratisyen, asistan, uzman doktorlar ve bir profesör hocamız ile birlikte evleri gezerek önce bir saha çalışması yapıldığını ardından çadıra gelenlere ateş, nabız, tam bir fizik muayene, tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldığını anlattı. Ayrıca gerekli görülen hastalara EKG ve röntgen çekimi de yapıldığını belirtti. Hastalık tanısı konan hastalara doktorlarımızın önerdiği ve sponsorlar aracılığı ile sağlanan ilaçları da yine ücretsiz olarak verdiklerini ilave etti. Yine köy genelinde sağlıklı yaşam anketi yaptıklarını, çocuklara ağız sağlığı eğitimi verdiklerini, ücretsiz diş macunu ve fırçası dağıtımı yaptıklarını söyledi. Bu dönemin ilk etkinliğinin Müşküle Köyü’nde gerçekleştirilmiş olduğunu ve ikincisini Mayıs içinde planlanladıklarını söyleyen Yıldız, iki günde 200’den fazla kişinin muayene edildiğinin altını çizdi. Yapılan taramada, en çok romatizmal hastalık teşhisi konulduğunu, üst solunum yolları enfeksiyonlarının da oldukça fazla görüldüğünü belirtti. 
 
Sağlık Çadırı kuruyoruz
 
Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu danışmanı Prof. Dr. Yeşim Uncu ise bu proje ile ihtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunduklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile birlikte Bursa'da 19 yıldır sürdürülen bir projedir bu. Nesilden nesile geçen, içinde yaşadığımız toplumun kendi ortamında ve tamamen gönüllülük ruhu ile gerçekleşen, öğrencilerin abi kardeş, usta çırak bilinci ile yürüttükleri proje kapsamında sağlık hizmetinin ulaşmadığı ya da çok az ulaştığı köylere gidiyoruz. Buralarda sağlık çadırı kuruyoruz. İhtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunuyoruz, sağlıklı olmanın önemini anlatıyor sağlığı korumaya yönelik bilinç geliştirmeye çalışıyoruz. Bu proje tamamen Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğunda gönüllü olarak çalışan öğrencilerine aittir."
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya