Hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

11 Ekim, 2017 - 15:14 -- selim
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda bir adım daha attılar.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde birinci sınıfa başlayan 327 öğrenci, Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

Ailelerin ve öğretim üyelerinin de katıldığı törende öğrencilere seslenen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, “Uzun ve zorlu tıp eğitiminde temizlik, dürüstlük, çalışkanlık, insana saygı anlamına gelen beyaz önlükler sizin en değerli hazinenizdir. Bilgi sahibi olun, yeniliklere açık olun,  insanları sevin ve Atatürk’ün söylediği ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözüne layık birer hekim olun” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger de, Uludağ Üniversitesi’nin kitlesel eğitim veren üniversiteden, araştırmaları ekonomiye katkı sunan 3. nesil bir üniversiteye doğru büyük bir dönüşüm içinde olduğunu, Tıp Fakültesi’nin bu dönüşümde önemli rolü bulunduğunu belirterek öğrencilere “Üniversitemize hoşgeldiniz” dedi.

Yrd. Doç, Dr. Sezer Erer Kafa ise, beyaz önlüğün kökeni ve anlamını içeren bir sunum yaptı. Ortaçağ’da kir ve kan lekesi görünmediği için siyah renk tercih edilirken, 20. yüzyıla gelindiğinde tam tersi düşünülerek beyaz önlüğün giyilmeye başlandığını anlatan Sezer Erer Kafa, “Önlüğünüz sık sık kirlenebilir, bu lekeler yıkanınca çıkar; önemli olan önlüğünüze manevi kir bulaştırmamaktır. Bu da mesleki bilginizi kullanırken, etik değerlere bağlı kalmakla mümkün olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğretim üyeleri öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi.