Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Tanıtım

Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Telefon : 0 224 2950841
Fax :
E-posta :
Web Sitesi :
Adres Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Görükle, Bursa
 

Tarihçe

Anabilim Dalımız 1975 yılında Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi açılışı ile birlikte, Üniversite ve Tıp Fakültesi kurucu öğretim üyelerinden Prof.Dr.Münir Kerim Karakaya başkanlığında 1 asistan, 1 doçent, 1 fizyoterapist ile çalışmalarına başlamıştır. Tarihi 14. yy’a dek uzanan Kükürtlü Kaplıcaları 1978’te kamulaştırılarak restore edilmiş, üniversite ve anabilim dalımıza bağlanmıştır. 1981’de Prof.Dr.Orhan Özcan başkanlığında hizmete açılan Türkiye’nin üniversiteye bağlı açılan ilk kaplıca merkezi olan Kükürtlü Kaplıcaları 1992’den 2016 yılına kadar Prof.Dr.Deniz Merih Yurtkuran başkanlığında Atatürk Rehabilitasyon Merkezi Kükürtlü Kaplıcaları olarak hem yataklı ve hem de ayaktan poliklinik ve hidroterapi hizmeti vermiş olup, 2016’da yataklı bölümün kapatılmasından sonra Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Kükürtlü Birimi olarak poliklinik ve ayaktan hidroterapi hizmeti vermeye devam etmektedir.
 
1990 yılında anabilim dalımıza bağlı olarak Prof.Dr.Selçuk Küçükoğlu başkanlığında kurulan Spor Hekimliği Bilim Dalı 2000 yılında anabilim dalı olarak anabilim dalımızdan ayrılmıştır.
 
2003 yılında anabilim dalımıza bağlı olarak Prof.Dr.Deniz Merih Yurtkuran başkanlığında Romatoloji Bilim Dalı kurulmuş olup, halen bilim dalı başkanlığını Prof.Dr.Fatma Jale İrdesel yürütmektedir.
 
Kurucu anabilim dalı başkanımız Prof.Dr.Münir Kerim Karakaya’dan sonra başkanlığı sırasıyla Prof.Dr.Orhan Özcan ve Prof.Dr.Deniz Merih Yurtkuran yürütmüş olup, halen bu görevi Prof.Dr.Fatma Jale İrdesel yürütmeye devam etmektedir.
 
 

Yer ve Altyapı

Anabilim Dalımız Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi poliklinikler zemin katında yer alan öğretim üyesi odaları, poliklinikler, pediatrik ve erişkin ayaktan rehabilitasyon salonları ve ayaktan elektroterapi ünitesi, hastane binası 5. Katında yer alan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği, Rehabilitasyon Salonu ve Elektroterapi ünitesi ile Bursa-Osmangazi’de yer alan Kükürtlü Biriminde yer alan öğretim üyesi odaları, poliklinikler, ayaktan tedavi ünitesi ve hidroterapi ünitesi ile eğitim, araştırma ve tedavi hizmeti vermektedir. 
 

Araştırma Görevlisi Eğitim Süreci

Eğitim programı Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitimi Müfredatı’na uygun olarak düzenlenmiştir. Tıpta uzmanlık eğitimi 4 yıl olarak programlanmış olup, yönetmelikler doğrultusunda klinik ve poliklinik uygulama eğitimleri ve rotasyonlarını tamamlamaları, güz ve bahar yarıyıllarında yürütülen teorik eğitim izlenceleri sonunda uygulanan sınavlarda başarılı olmaları, eğitimlerinin sonunda bilimsel araştırmaya dayalı bir tez hazırlamaları, tezlerini başarılı bir şekilde sunmaları ve uzmanlık sınavında başarılı olmaları beklenmektedir. 
 

Çalışma Konuları ve Hizmet Alanları

Anabilim Dalı’mızın başlıca araştırma alanları içerisinde kas iskelet sistemi hastalıkları, romatoloji, nörorehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, el rehabilitasyonu araştırmaları önemli yer kaplamaktadır. 
Anabilim dalı olarak kas iskelet sistemi sorunu olan hastalar, romatizmal hastalığı olanlar, çeşitli nedenlerle rehabilitasyona gereksinim duyan hastalara hizmet vermekteyiz. 
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya