“Birincil İlerleyici Multipl Skleroz” hastalığı, Türkiye’de ilk kez UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi edildi

Tıp literatüründe “Primer Progresif MS” olarak adlandırılan ve hızla ilerlediği için kısa sürede hastayı engelli hale getirebilen “Birincil İlerleyici Multipl Skleroz” hastalığı, Türkiye’de ilk kez Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başarılı bir şekilde tedavi edildi.

Doktor adayı Said, Avrupa’nın bileğini büktü

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Said Erkam Bıyıkoğlu Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen 28. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda hem kendi yaş grubu olan U21 kategorisinde hem de büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu. Said henüz 21 yaşında olmasına rağmen büyükler kategorisindeki tecrübeli rakiplerini yenmeyi başardı.

Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilk kez 5 aylık bir bebeğe karaciğer nakli yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü, 450’inci karaciğer nakline imza attı. Ayfer ve Karaman Türk’ün beş ay önce dünyaya gelen ve bir ay önce karaciğer yetmezliği teşhisi konulan minik Irmak’a başarılı bir karaciğer nakli ameliyatı yapıldı. Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Uzman Doktor Ziya Dündar tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, babasından alınan karaciğer minik kıza nakledildi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Ekibi İlk Oyunlarını Sergiledi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Ekibi ilk oyunlarını sergiledi. 28 Mayıs 2018 tarihinde Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi'nde oynanan Haldun Taner'in Ay Işığında Şamata oyunu Önder Uyumsal tarafından yönetildi. Tamamı tıp fakültesi öğrencilerinden oluşan ekibin kurucusu Burcu Becermen, oyunun sonunda 'Bugün bir oyunun yanı sıra 20 kişilik bir ekibin hayallerinin gerçekleşmesini izlediniz.' dedi.

Oyunun sponsorluğunu Emek Yağ üstlendi ve oyunun tüm gelirleri Patika-Der aracılığı ile bir köy okulundaki öğrencilere karne hediyesi olarak bağışlandı.

Sayfalar

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi RSS beslemesine abone olun.