Tıp Fakültesi kalp nakli için gün sayıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 1989 yılında böbrekle başladığı organ naklinde önemli bir aşamaya geldi. İlk günden bu yana, kemik iliği, kornea, karaciğer nakli yapan kurum, 2019 yılının ortalarında kalp nakline de başlayacak.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, organ bağışıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, Organ Nakli Koordinatörü Sahriye Keskin tarafından düzenlenen toplantıda, Tıp Fakültesi öğrencileri ve organ nakli yapılan hastalarla bir araya geldi.
Undefined
Bölüm:
Dahili Bilimler
Anabilim Dalı:
Radyoloji

Lens üzerinde çoğalan bakteri çalışması, en iyi bilimsel makale seçildi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, katarakt ameliyatında göze takılan farklı nitelikteki lenslerin üzerinde bakterilerin üreme özelliklerinin incelediği çalışmayla, “Turkish Journal of Ophtalmology” dergisi tarafından en iyi üç makaleden biri olarak seçildi.

Undefined
Bölüm:
Cerrahi Bilimler
Anabilim Dalı:
Kalp ve Damar Cerrahisi

Sayfalar

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi RSS beslemesine abone olun.