Bölüm:
Nefroloji

Bilgisayar Mühendisliği ile Tıp Fakültesi Arasında İşbirliği

21 Mart, 2024 - 14:47 -- selim

Bilgisayar Mühendisliği’nden Doç. Dr. Mustafa Cicioğlu ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan grup ile fakültemiz Spor Hekimliği, Fizik Tıp ve Rehabilitasyon ve Acil Tıp Anabilim Dalları’ndan davetli öğretim üyeleri arasında görüşme gerçekleşti. Tıp Fakültesi’nde ilgili bölümlerin ihtiyacı olabilecek aplikasyon, program ve web sitesi projeleri konuşuldu. Konu üzerinde BAP, TÜBİTAK veya TURSEB projeleri yapılabileceği konusunda fikir birliği oluştu.

14 Mart Tıp Bayramı BUÜ’de kutlandı

14 Mart, 2024 - 15:43 -- selim
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, Bursa Tabip Odası ile birlikte düzenlediği organizasyonda 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Undefined

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Akademide Kadın Ödülüne Layık Görüldü

11 Mart, 2024 - 19:40 -- selim

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği tarafından her yıl düzenlenen ödül töreninde bu yıl gerçekleştirilen 15. Ödül Töreninde Cumhuriyetin 100. Yılı Özel Ödülleri içerisinde yer alan Akademide Kadın ödülünü Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Funda Coşkun almıştır.

Pulmoner Rehabilitasyon ile Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et

11 Mart, 2024 - 19:39 -- selim
Pulmoner Rehabilitasyon, kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinde bilimsel etkinliği gösterilmiş, bütüncül tedavi yaklaşımının standart bir bileşenidir. Kronik solununum yolu hastalarının, yaşam kalitelerini, fiziksel ve psikolojik durumlarını düzelterek sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, beslenme durumunun düzenlenmesi ve hasta eğitimi  gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür.

Sayfalar

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi RSS beslemesine abone olun.