Dr. Öğretim Görevlisi Diğdem Yöyen Ermiş ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’ne layık görüldü

4 Şubat, 2021 - 09:01 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
BUÜ Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğretim Görevlisi Diğdem Yöyen Ermiş, önceki yıl  12.’si düzenlenen ‘Aysun – Ahmet Küçükel Temel Tıp Bilimleri Dalı En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’ne layık görüldü.
 
Diğdem Yöyen Ermiş, önceki yıl 12.’si düzenlenen Aysun – Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri töreninde hazırlamış olduğu “Myeloid maturation potantiates STAT3 – mediated atypical IFN – gamma signaling and upgrelation of PD1 – ligands in AML and MDS” başlıklı araştırma projesi ile Temel Tıp Bilimleri dalında En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’nü kazandı.
 
Genç akademisyeni makamında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’la birlikte ağırlayan  Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, teşekkür belgesi takdim etti. Kılavuz, önceki yıl göreve başlayan Diğdem Yöyen Ermiş'in aynı kararlılık ve azim ile çalışmalarına devam edeceğine inandıklarını vurguladı.
 
Diğdem Yöyen Ermiş,'in ilk yazar olarak yer aldığı ''Myeloid maturation potentiates STAT3-mediated atypical IFN-γ signaling and upregulation of PD-1 ligands in AML and MDS'' isimli makalesi dünyanın en prestijli bilimsel dergileri arasından Nature Group'tan ''Scientific Reports''ta yayınlanmış olmuş, bu çalışma ile literatürde ilk kez anti-tümör bir sitokin olan IFN-gamma’nın STAT1 aracılı klasik yolağının yanı sıra STAT3 üzerinden de etki göstererek, ko-inhibitör PD-L1/PD-1 etkileşimine sebep verdiğini göstermiştir. Bu yolak üzerinden kontrol edilen mekanizma ile akut miyeloid lösemideki yeni bir immün kaçış mekanizması’nın yolağı tanımlanmıştır.
 
Ödüle konu olan ilgili çalışma ile ilgili detaylara https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31406210/ adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Dr. Öğretim Görevlisi Diğdem Yöyen Ermiş'i tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya