Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı akredite edildi

8 Kasım, 2021 - 11:20 -- selim
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı her zaman asistan ve öğrenci eğitiminde en iyiyi hedeflemiştir. Türk Pediatri Kurumu ve Milli Pediatri Derneği iki yıl önce bir araya gelerek asistan eğitiminin akreditasyonu kurulunu oluşturunca ilk müracaat eden ana bilim dallarından biri olmuştur.

Başvuruyu takiben Prof Dr Nihat Sapan başkanlığında Prof Dr Hilal Özkan, Doç Dr Erdal Eren, Doç Dr Şükrü Çekiç, Uzm Dr Funda Aydemir, Dr Fevzi Aydoğdu’dan oluşan akreditasyon kurulunu seçerek çalışmalara başlamıştır.
Tüm öğretim üyelerimiz ve asistanlarımız akreditasyon kurulununun önderliğinde özveriyle çalışmıştır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlilik Kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Tıpta Uzmanlık Eğitimi ile İlgili Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Yeterlilik Kurulu tarafından belirlenen koşulları karşılamış ve 29.06.2026 tarihine kadar 5 yıl süre ile akreditizasyon belgesini almaya hak kazanmıştır.

Ülkemizde bu belgeyi almaya hak kazanan 7 Anabilim dalından biri olmak bizi ayrıca gururlandırmıştır.

Akredize olmaya hak kazanan anabilim dalları alfabetik olarak
  1. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
  2. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
  3. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
  4. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
  5. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
  6. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
  7. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

65’inci Milli Pediatri kongresinde 3 ekimde yapılan açılış töreninde akreditasyon belgesi almaya kazanan 7 Anabilim dalının başkanlarına belgeleri takdim edilmiştir. Anabilim dalı başkanımız Prof Dr Nilgün Köksal akreditasyon belgemizi almıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalının tüm öğretim üyelerini ve araştırma görevlilerini gönülden kutlarız.