Özbek hasta BUÜ Hastanesi'nde yapılan karaciğer nakli ile şifa buldu

4 Mayıs, 2020 - 09:04 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Özbekistan’da 8 yıldır karaciğer sirozu tedavisi görüp iyileşemeyen hasta Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) Hastanesi’nde yapılan başarılı karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu.
 
Beden eğitimi öğretmenliği yapan Nargizakhon Khakimova (42), 8 yıldır ülkesi Özbekistan’da hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozu tedavisi görüyordu. 8 yılın sonunda durumu kötüleşen ve ülkesinde karaciğer nakli yapılamayan Khakimova, Türkiye’nin Türk cumhuriyetlerindeki hastalara yılda 400 ücretsiz nakil yaptığını öğrenip Sağlık Bakanlığı’na başvurdu. Başvurusu kabul edilir edilmez birçok başarılı organ naklini gerçekleştiren BUÜ Tıp Fakültesi’ne başvurdu. Siroz sebebiyle karnı şiş olan ve büyük acı çeken Özbek kadın, BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Kaya ile Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Halit Ziya Dündar tarafından yapılan başarılı nakille sağlığına kavuştu. Oğlu Adixamjon Oribjonov’dan nakil yapılan Özbek kadın, ülkesine dönüp öğretmenliğe başlayacağı günü iple çekiyor.
 
Başarılı ameliyatı yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi ekibine teşekkür eden Nargizakhon Khakimova, “8 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordum. Ülkemde nakil olamadım. Türkiye’nin Türk cumhuriyetlerindeki hastalara yılda 400 ücretsiz nakil yaptığını öğrenip Sağlık Bakanlığı’na başvurdum. Başvurum kabul gördü ve daha önceden birçok hastaya başarılı nakil yapan Bursa Uludağ Üniversitesi’ne başvuru yaptım. Burada oğlumdan alınan karaciğer bana başarılı şekilde nakil edildi. Şimdi sağlığıma kavuştum. Bana bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 
BUÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Kaya ise, “Pandemi döneminde bu gibi cerrahi işlemlerin yapılması hem hasta hem de ekip için ciddi riskler oluşturmaktadır. Biz bunu bilerek gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Önlemlerimizi alıp hastanemize güvendik. Durum acildi bekleyecek halleri yoktu. Ameliyatı başarılı şekilde gerçekleştirdik. Hasta hiçbir sorun yaşamadan normal süresi içerisinde taburcu oldular. Hastanemiz ve ekibimizle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
BUÜ Organ Nakli Koordinatörü Sahriye Keskin de, “Özbekistan vatandaşı hastamız bize geldiğinde durumu çok kötüydü. Hastanemizde başarılı bir süreç geçirdi. Hastamıza yapılan başarılı nakille sağlığına kavuştu” diye konuştu.

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya