BUÜ Tıp Fakültesi ve Giessen JLU Tıp Fakültesi Arasındaki Akademik İşbirliğinde Yeni Bir Dönem

31 Ocak, 2020 - 10:30 -- selim

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Barbaros Oral, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Parlak ile birlikte Almanya’nın Hessen eyaletindeki Gießen kentinde bulunan Justus-Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesini ziyaret etti. Bursa Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi heyetine tüm süreçlerde görüşmeleri organize eden Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı ve Üniversitemizin Onursal Profesörü Prof. Dr. Yaşar Bilgin eşlik etti. Justus-Liebig Üniversitesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasındaki 1998 yılından bu yana süren Veteriner Fakültesi odaklı işbirliğini Tıp alanında da gerçekleştirmek amacıyla yapılan ziyarette Gießen Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi, Kolon Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Organ Nakli ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Winfried Padberg; Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gabrielle Krombach; Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Eugen Domann; Mikrobiyoloji Laboratuvarı Başkanı Doç. Dr. Can İmirzalıoğlu; Pnömoloji ve Yoğun bakım, Enfeksiyon Hastalıkları, Gastroenteroloji, Nefroloji Anabilim Başkanı ve Üniversite Kliniği Tıbbi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Werner Seeger; Travma ve Ortopedik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Christian Heiss; Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Thomas Linn; Hematoloji ve Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulf Sibelius ve Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dieter Körholz ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyaretin son gününde Justus-Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Wolfgang Weidner, Veteriner Fakültesi Dekanı ve Üniversitemizin Onursal Doktoru Prof. Dr. Martin Kramer ile görüşen heyet, iki Tıp Fakültesi arasındaki işbirliği faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vararak bir protokol hazırlanmasına; bu protokol kapsamında öğrenci değişimi, kısa ve uzun süreli bilimsel görev ziyaretleri,  misafir öğretim üyesi faaliyetleri ve ikili işbirliği araştırma projelerinin gerçekleştirilmesine karar verdi. Ayrıca 24-27 Haziran 2020 tarihinde  Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde iki üniversitenin Tıp, Veteriner Fakülteleri ve Türk-Alman Sağlık Vakfı ortaklığında gerçekleştirilecek Sempozyum programı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.