Üreme Biyolojisinde Uygulamalı Hastalık Modelleri Kursu BUÜ’de gerçekleştirildi

7 Kasım, 2019 - 12:50 -- selim
Yazıcı uyumlu sürümYazıcı uyumlu sürüm
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi ve Üreme Sağlığı ve İnfertilite (TSRM) Derneğinin destekleri, Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji AD ile Kadın Hastalıkları ve Doğum AD’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Üreme Biyolojisinde Uygulamalı Rat İn vivo- İn vitro Hastalık Modelleri Kursu’ 02-03 Kasım 2019 tarihlerinde BUÜ Görükle kampüsünde yüksek katılımla gerçekleşti.
 
Kursun kuramsal bölümü 02 Kasım 2019 tarihinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde, uygulama bölümü ise Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Araştırma Laboratuvarları’nda yapıldı.
 
Araştırma Üniversiteleri arasında yer alan BUÜ’de gerçekleştirilen hastalık modeli oluşturma kursu, Türkiye’deki multidisipliner çalışmalara öncülük edecek nitelikte, klinik ve preklinik disiplinlerin birarada organize ettiği ilk kurs olma özelliği taşıyor. Histoloji ve Embriyoloji AD Öğretim Üyesi ve Kurs Yürütücüsü Doç. Dr. Berrin Avcı; “Benzer eğitimleri almak için yurtdışında gerçekleştirilen organizasyonların arayışında olan, Üreme Biyolojisi ve İnfertilite alanında çalışan meslektaşlarımıza akademik çalışmalarında yol gösterici olması temel amacımızdır” açıklamasında bulundu.
 
 

Kalite ve Akreditasyon


Sosyal Medya