Uludağ Medikal Simülasyon Savaşları 2019 (Usim-Wars) Finali Yapıldı

4 Temmuz, 2019 - 15:46 -- selim
Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı tarafından bu sene ilki düzenlenen Uludağ Medikal Simülasyon Savaşları 2019 (Usim-Wars) ‘un finali Uludağ Üniversitesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezinde (USİM) yapıldı.

Usim-Wars kapsamında; Mart,Nisan ve Mayıs aylarında üç ayrı eleme etabında 6 üniversiteden toplam 18 takım finale çıkmak için yarıştı. Bu yarışmalar kapsamında 18 takım arasında Acıbadem, Bursa Uludağ ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteleri finalde yarışmaya hak kazandı.

4 Temmuz 2019 Perşembe günü yapılan final yarışmaları neticesinde Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Mert Topcu, İlker Gökay GÜNEY ve Oğuz ÖZORHAN ‘ın oluşturduğu takım şampiyon oldu.

Usim-Wars şampiyonu olan Uludağ Üniversitesi, 2-3 Eylül’de Yunanistan’ın Atina şehrinde düzenlenecek olan “European Virtual Patient Challenge” (Avrupa Sanal Hasta Yarışması) da Türkiye’yi temsil edecek.