Tıp Fakültesinde ilk kez Cerrahi Bilimler Kurultayı düzenlendi.

1 Ekim, 2019 - 16:05 -- selim
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi tarihinde ilk kez Cerrahi Bilimler Kurultayı düzenlendi.

28 Eylül'de Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Gürkan Uncu öncülüğünde düzenlenen "Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı Cerrahi Bilimler Kurultayı'na Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu katılım sağladı. 08:30-19:00 saatleri aralığında tüm cerrahi bölümlerin öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, araştırma görevlileri ve hemşirelerinin katılımıyla gerçekleşen kurultayda, eğitim, araştırma, sağlık hizmetleri ve araştırma görevlilerinin sorun ve beklentileri hakkında toplantılar yapıldı. Oldukça yüksek oranda katılım sağlanan ve verimli sonuçlar alınan kurultayın diğer bilimlere de örnek olması gerektiği vurgulandı. Kurultayda tartışılan konular hakkında kurultay raporu düzenlenerek tüm bölümlere tebliğ edileceği söylendi.